Kim van den Enden in het Rijksmuseum, ze kan het zelf nog steeds niet geloven

Rotterdam– Vorig jaar rond deze tijd presenteerde Kim van den Enden zichzelf voor het eerst naar de buitenwereld als kunst en portretschilder. Ze werd samen met 111 andere zelfportretten van professionele kunstenaars geselecteerd voor het Weekend van het Portret in Amsterdam. Dit jaar mag ze daar drie prominente plekken aan toevoegen: Museum de Fundatie, Slot Zeist en het Rijksmuseum.

Kim studeerde in 2012 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en heeft zich daarna voornamelijk op de kunsteducatie gericht. Tot zij twee jaar geleden de keuze maakte om haar kunstenaarschap serieus te nemen en de ruimte te geven. Ruimte in de zin van tijd en een fysieke plek. Sinds eind februari heeft ze een mooie atelierruimte aan de Boompjes in Rotterdam.

In haar atelier werkte zij hard om het schilderij voor de Nederlandse Portretprijs op tijd klaar te krijgen. Dit harde werken bleek niet voor niets, haar schilderij 'Amina' behoort tot de 50 genomineerden werken die in Slot Zeist komen te hangen. "Een enorme eer dat mijn werk daar tussen zit, want het niveau ligt erg hoog.", aldus Kim.

Naast de nominatie voor de Nederlandse Portretprijs is haar werk ook gekozen uit 3200 inzendingen voor de Zomerexpo. In de tentoonstelling met als thema "Europa" worden 250 werken getoond in Museum de Fundatie en Kasteel Nijenhuis.

Als kers op de taart kreeg zij in de week van haar 29e verjaardag ook nog te horen dat haar zelfportret nog een keer naar Amsterdam mag. Uit 8390 inzendingen werd haar werk gekozen voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt in het Rijksmuseum. "Dat mijn zelfportret komt te hangen in het Rijksmuseum kan ik eigenlijk nog steeds niet geloven."

De komende tijd blijft het nog even spannend: onder zowel de exposanten van de Zomerexpo als die van de Nederlandse Portretprijs zijn nog prijzen te vergeven, waaronder twee publieksprijzen. Mocht je dus nog gaan kijken, kun je aldaar stemmen op je favoriet.

De Zomerexpositie is nog tot 1 september op twee plekken: Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis. Het werk van Kim is te zien in Museum de Fundatie.  De tentoonstelling Lang Leve Rembrandt is van 15 juli tot 15 september te zien in het Rijksmuseum. De expositie 'Het Portret' is van 1 september tot en met 17 november 2018 te bezichtigen in Slot Zeist.


--

C.M. van den Enden | T. 06 12115196 | E. kim.enden@gmail.com | F. fb.me/kimvandenendenpaintings  | I. https://www.instagram.com/kimvandenenden/ | W. www.kimvandenenden.com | KvK. 56968620 |

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden