Foto:

Sagar Bhageloe gebruikt succes in mister-verkiezing om aandacht misbruik bij jongens te vragen

Rotterdam - Rotterdammer Sagar Bhageloe (29) staat in de spotlight vanwege de finaleplek die hij heeft bemachtigd bij de Mister International Netherlands verkiezing. Maar het liefst vestigt hij de aandacht niet op zichzelf maar op een onderwerp dat hem aan het hart gaat: kindermisbruik bij jongens.

"Via het bereik van deze verkiezing wil ik aandacht vragen voor een probleem dat erg onderbelicht is. Kindermisbruik is natuurlijk sowieso ernstig, maar door schaamte om erover te praten blijft misbruik onder jongens onder het oppervlak."

Bhageloe zegt er met veel politici en instanties over te hebben gesproken, en iedereen is het er over eens dat het een groot probleem is. Er wordt te weinig gedaan voor deze groep qua hulp en nazorg. Daarom wil hij zelf iets doen. Bagheloe is druk bezig om een stichting op te richten en een platform op te zetten waar mensen anoniem hun verhaal kwijt kunnen.

"Mijn plan is nog niet compleet omdat financiële middelen ontbreken, maar mensen die hun verhaal willen delen, of hulp zoeken wil ik nu al helpen. Ik kan bijvoorbeeld mensen doorverwijzen voor hulp." Wie dat wil kan Bhageloe benaderen via social media onder MrSagarBhageloe of e-mail: mrsagarbhageloe@gmail.com.

Meer berichten