Foto: Fleur Beerthuis

Rotterdam Architectuur Maand trekt bijna 60.000 bezoekers

Rotterdam - De Rotterdam Architectuur Maand blikt terug op een succesvolle vierde editie. Het uitgebreide programma, bestaande uit lezingen, debatten, tours en architectuurfestivals trok in totaal bijna 60.000 bezoekers. Een stijging van ruim 15.000 bezoekers ten opzichte van vorig jaar.

Veel mensen brachten de afgelopen weken een laatste bezoek aan POST Podium. Speciaal voor de Rotterdam Architectuur Maand opende het voormalig postkantoor aan de Coolsingel nog één keer de deuren voor het grote publiek. Bijna 27.000 mensen maakten van de gelegenheid gebruik om de maquettes van beeldbepalende projecten als van Feyenoord City, Hart van Zuid, Rijnhaven en de binnenstad te zien en om nog een laatste kijkje te nemen in het historische pand, voordat het wordt getransformeerd. 

Binnen het thema 'de gelaagde stad' konden bezoekers verschillende lagen van Rotterdam ervaren. Letterlijk via een zipline de hoogte in tijdens de Rotterdamse Dakendagen, of op ontdekkingsreis door geheime kelders en verlaten tramstations tijdens Parfum de BoemBoem, maar ook verdiepend met programma's rondom de transformatie van monumentaal erfgoed en lezingen van Eran Chen (ODA New York), Adriaan Geuze (WEST8) en Wim Pijbes (Droom&Daad).

De Rotterdamse Dakendagen beleefde een succesvolle editie. Ruim 22.000 bezoekers brachten een bezoek aan het uitgebreide programma op 65 daken. Ook het slotweekend van de Bauhaus tentoonstelling met het Bauhausfest van Museum Boijmans Van Beuningen mocht op veel publiek rekenen. De Rotterdam Architectuur Maand werd afgelopen weekend afgesloten met een drukbezochte editie van de Dag van de Architectuur, dat ruim 8.000 bezoekers trok.      

"Sterke festivalperiodes als de Rotterdam Architectuur Maand laten zien dat investeren in een karakteristiek festivalaanbod loont. We zetten bewust in op stevige programmering rond échte Rotterdamse stadsthema's en investeren continue in randprogramma en zichtbaarheid rond iconische festivals die de stad verder verlevendigen en leuker maken voor alle Rotterdammers", aldus Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals. 

Meer berichten