Provincie Zuid-Holland wil helpen met binnenhalen Songfestival

Rotterdam - De provincie Zuid-Holland zoekt contact met Rotterdam en Den Haag om te helpen bij de pogingen van die steden om het Eurovisie Songfestival te organiseren. Het college ziet kansen om door middel van het evenement de hele provincie internationaal op de kaart te zetten. Rotterdam wil de organisatie héél graag op zich nemen, met als locatie Ahoy. 

VVD, GroenLinks, CDA, PvdA en D66 hadden het college gevraagd of het bereid was zich 'maximaal in te spannen' om het Songfestival volgend jaar naar Zuid-Holland te halen. "Het antwoord daarop is een volmondig ja", constateert VVD-Statenlid Rense Weide tevreden. "De provincie wil graag helpen om de kansen van Rotterdam en Den Haag te vergroten."

Het college schrijft dat het daarbij ruimte ziet voor samenwerking tussen verschillende steden. Weide: "Zo krijgen kijkers, en dus potentiële toeristen, de mooie kanten van heel Zuid-Holland te zien. Daardoor kan de hele provincie straks meeprofiteren."

Uiteindelijk maken de European Broadcasting Union, de Nederlandse Publieke Omroep, AVRO-TROS en de NOS gezamenlijk een keuze uit de geïnteresseerde steden. Dat gebeurt in de eerste helft van juli. Bidbooks van Zuid-Hollandse steden kunnen rekenen op een enthousiaste brief van gedeputeerde Floor Vermeulen.

Meer berichten