Nina van der Velde
Nina van der Velde (Foto: Hallo familie van Maas theater en dans genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2019)

Voorstelling Hallo familie wint Zilveren Krekel en maakt kans op Zapp Theaterprijs

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

De voorstelling Hallo familie van Maas theater en dans heeft een Zilveren Krekel gewonnen voor de beste jeugdproductie 2019. Daarnaast is de voorstelling ook genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2019. De winnaar van de Zapp Theaterprijs 2019 wordt in september door een kinderjury bestaande uit negen kinderen tussen de 8 en 12 jaar bepaald.

Zilveren Krekel
Met het winnen van de Zilveren Krekel is Hallo familie ook genomineerd voor de Gouden Krekel. De winnaar voor de Gouden Krekel wordt zondag 15 september 2019 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam bekend gemaakt.

De jury over Hallo familie:
‘In Hallo familie van Maas theater en dans van regisseur Moniek Merkx komen hele rijen feestgangers uit keukenkastjes en zijn je poppen ineens levensgroot. De kleurrijke voorstelling is een gloedvolle ode aan de grenzeloze fantasie van het kind, waarin iets soms ook onheilspellend kan zijn. Dat kind verbaast zich weliswaar nergens over, maar doorziet ook het spel dat volwassenen soms kunnen spelen. Een kleurrijk familiefeest rond een ontwapenend duo van kind en oma.’

Naast Hallo familie ontvangen ook Sweet Sixteen (14+) van De Toneelmakerij en Hamlet (8+) van Theater Rotterdam een Zilveren Krekel.

Nominatie Zapp Theaterprijs 2019
Door het hele land hebben kinderen de afgelopen maanden gestemd op hun favoriete theatervoorstellingen. Van de 16 voorstellingen zijn de vijf voorstellingen die gemiddeld het beste beoordeeld zijn genomineerd. Naast Hallo familie zijn ook De Cellokrijgers (Oorkaan en Cello Octet Amsterdam), Hamlet (Theater Rotterdam), De Krijtkring (De Toneelmakerij) en Vadertje & Moedertje (BonteHond) genomineerd. Welke van deze voorstellingen het beste is, wordt bepaald door een kinderjury bestaande uit negen kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Zij maken de uiteindelijke winnaar in september 2019 bekend.

Hallo familie (8-108)
Hallo familie ging op 21 december 2018 in première, de pers: “Uitbundig familiefeest” en “kleurrijk spektakel” Volkskrant ????, “Wervelend, kleurrijk en muzikaal” Theaterkrant, “Merkx houdt een knappe balans tussen uitbundigheid en verstilling” Parool, “Een voorstelling die je in je hart meeneemt opdat je nooit vergeet om met kinderogen naar de wereld te kijken” MaandagDaandag.

Hallo familie is een wonderlijk warme voorstelling, een cartooneske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Via de ogen van een kind zie je een familie die steeds vreemder en vrolijker wordt. Een dromerige dans- en theatermix voor de hele familie.

Maas theater en dans voor jong publiek
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans (onder artistieke leiding van Moniek Merkx) heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

Meer berichten