Jeugdteam Badmintonclub Ommoord naar het NK!

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Het jeugdteam J3 van Badmintonclub Ommoord is zaterdag 8 juni 2019 regiokampioen geworden. Met deze geweldige prestatie zijn zij het eerste jeugdteam in het 50-jarige bestaan van BCO dat een ticket naar het Nederlands Kampioenschap heeft weten te bemachtigen!

Badmintonclub Ommoord heeft dit jaar haar 50e jubileum gevierd, is sinds de jaren ’90 gevestigd in de WION-hal in Ommoord en combineert recreanten en wedstrijdspelers van alle leeftijden. BCO is al jaren actief in de jeugdcompetitie en de leden van team J3 spelen daarin een aantal jaar samen en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Het team, bestaande uit Sven, Sem, Vince, Kim, Joey en Shantal, komt uit in de klasse U13 (onder 13 jaar) en heeft het afgelopen seizoen zeer goed gepresteerd met als resultaat: winnaar van de competitiepoule.

Winnaars van de competitiepoules gaan naar de Regiokampioenschappen en deze vonden plaats op zaterdag 8 juni 219 in sporthal De Lijster in Capelle a/d IJssel. De kampioenschappen bestonden uit 2 poules waarvan de winnaars tegen elkaar in de finale uitkwamen. Na een aantal spannende partijen stond J3 in de finale tegen BC Delft, de winnaar van de andere poule. De kracht van BC Delft lag bij de singles, maar Sven, Sem, Vince, Kim, Joey en Shantal hebben zich goed geweerd en door sterk te spelen met de dubbels/mix de winst binnen weten te halen. Als winnaar van een regiokampioenschap mag team J3 nu meedoen aan het NK in Zutphen op 22 en 23 juni 2019!

Voor het volledige wedstrijdverslag en meer informatie over BCO, kijk op www.bcommoord.nl.

Meer berichten