HipHopHuis X de Doelen organiseren samen festival Make A Scene

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Op zaterdag 29 juni staat de Doelen geheel in het teken van hiphop en straatcultuur van nu. De tweede editie van Make A Scene, een nieuwe samenwerking tussen het HipHopHuis en de Doelen belooft een flink feest te worden, zowel binnen als vlak voor de deur van het concertgebouw. Van hiphop en spoken word, tot dance battles, talks en theater, alles draait bij het festival Make A Scene om het verbinden van deze verschillende disciplines en communities die rechtstreeks uit de straatcultuur zijn voortgekomen.

Janneke Staarink, die als algemeen directeur sinds september de scepter zwaait in de Doelen is verguld met de samenwerking: 'We staan met de Doelen midden in de stad en het HipHopHuis en wij zijn bijna letterlijk buren. Sinds de opening aan de straatkant van de Doelen Studio hebben we uitstekend zicht op de Rotterdamse jeugd. Die nieuwe generatie willen we graag verwelkomen in ons People's Palace. Het HipHopHuis brengt nieuwe energie binnen en ik kijk heel erg uit naar de dance battles op onze nieuwe dansvloer midden in de hal.'

Buurvrouw en HipHopHuis directeur Aruna Vermeulen gelooft ook heilig in de samenwerking met een instituut als de Doelen, een centrale plek in de stad en bekend bij alle Rotterdammers. 'Dit jaar zal het voor een groot deel van ons publiek hun eerste bezoek zijn aan de Doelen. Daar gaan we verandering in brengen. Een hele generatie groeit op in het HipHopHuis, en dankzij deze samenwerking wordt ook De Doelen voor hen bekend terrein. De Doelen heeft ons beloofd dat er in de komende jaren steeds meer te beleven is voor jonge Rotterdammers, dus wie weet worden we nog stamgasten!'

Make A Scene strijkt met een uiterst brede programmering neer op de meest prominente locatie van de stad. De hele beneden verdieping van het imposante monument wordt benut door talrijke opwindende programma-onderdelen. In de gigantische Willem Burger Hal, op de prachtige nieuwe dansvloer in de hal en in de ultra coole Doelen Studio barst het feest op zaterdagmiddag om 13.00 los. Met dance battles, spoken word voordrachten, theater en dancehall workshops.

Spannende highlights zijn o.a. Beats NL met een demo-contest waarbij young hopefuls hun tracks kunnen laten beoordelen door bekende hiphop artiesten terwijl er in de Studio talks met onderwerpen als het uiterst actuele toxic masculinity zullen plaats vinden. Daarnaast is er natuurlijk vol op live muziek met als een van de hoogtepunten een blockparty, gehost door o.a. Ray Escobar, vlak voor de deur van de Doelen. Waarbij bekende DJ's uitgenodigd worden hun eigen werk en favorieten van andere artiesten te draaien. Ooit ontstaan in New York en nu gewoon op straat in Rotterdam!

Locatie: de Doelen, Schouwburgplein 50, Rotterdam
Datum: zaterdag 29 juni
Tijd: 13:00 - 22:00
Tickets: regular tickets €12 / aan de deur €15

Meer berichten