De Smaakmakers van de Middellandstraat op Eetplein TJOP TJOP

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Op 6 en 7 juli viert TJOP TJOP haar derde editie, op het Middellandplein in Rotterdam. Een heel weekend kun je proeven van het beste wat de Middellandstraat te bieden heeft: de ondernemers, restaurants en toko's presenteren hun signature dishes. Daarnaast worden er op beide dagen kookdemo's en talkshows gehouden en worden de dagen natuurlijk omlijst door swingende muziek.

Er is het afgelopen jaar veel gebeurd in de Middellandstraat. Er zijn veel nieuwe ondernemers bijgekomen die een nieuwe energie meebrengen. Dit zijn bijvoorbeeld: Mr. Nonno (koffie, ontbijt, lunch), Rainarai (Nomadisch restaurant met Algerijnse keuken), Mosaic (Marokkaans restaurant) en Syrian Sweets (Syrische zoetigheden). Dit jaar zijn de deelnemers van TJOP TJOP: Capri, Casablanca, Belen, Fatma, Habesha, Mr. Nonno, Super Bakkie, Mosaic. Naast lekker eten verzorgen meerdere ondernemers op zaterdag een talkshow, op zondag doet Habesha de talkshow en aansluitend is er een modeshow.

TJOP TJOP draait niet alleen om eten: de organisatie heeft vanaf het begin als doel gehad om het een evenement voor en met de buurt te laten zijn. Vanuit dat doel is er met meerdere partijen uit de buurt samengewerkt om het evenement te organiseren. Zo probeert TJOP TJOP een positieve bijdrage te leveren aan de sociale cohesie van de wijk. Waar buurtbewoners op doordeweekse dagen langs elkaar heen lopen, eten ze tijdens TJOP TJOP samen aan de lange eettafels of dansen op de muzieknoten van over heel de wereld.

Door samenwerkingen in de buurt aan te gaan worden lokale ondernemers en instanties betrokken en gesteund. Naast de culinaire ondernemers van de Middellandstraat, zijn er meerdere samenwerkingen op verschillende vlakken. Het Wijkpaleis, als kloppend hart van Middelland, is de plek waar veel samenwerkingen zijn ontstaan. Er wordt dit jaar samengewerkt met initiatieven als Camping Branco, op het Branco van Dantzigplein en bezoekers eten vers geplukte bloemen en kruiden geplukt langs de plukroutes in de Spoortuin.

Data en tijden: zaterdag 6 juli 13:00 - 22:00 en zondag 7 juli 13:00 - 21:00

Toegang: gratis

Meer berichten