2 wijkbussen
2 wijkbussen (Foto: vrijwilliger wijkbus)

De gele wijkbussen in Alexander zoeken nieuwe chauffeurs

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

De gele wijkbussen zijn in de wijk Alexander (Ommoord, Lage Land, Nesselande, Oosterflank, Prinsenland, Zevenkamp) in de loop der jaren een vertrouwd beeld geworden.

Dat is niet verwonderlijk want stichting Wijkbus Alexander voorziet in een grote vervoersbehoefte binnen deze wijken vooral aan ouderen. Iedere werkdag worden door 12 vrijwillige chauffeurs wel 200 ritten verzorgd. (in 2018 zijn ruim 37000 persoonsverplaatsingen geregistreerd) Een dienstverlening in Rotterdam Alexander die niet meer is weg te denken.

Naast vele chauffeurs zijn vrijwilligers actief met bediening van de telefooncentrale, in stand houden van de automatiseringssystemen, sponsorwerving, technisch onderhoud van het wagenpark of in bestuurlijke zin betrokken.

Een enthousiaste groep mensen die borg staan voor de service waardoor veel mensen op gemakkelijke wijze naar de dokter of het IJssellandziekenhuis kunnen worden gebracht. Of dat de wekelijkse boodschappen bij de Jumbo, Plus of AH of de markt kunnen worden gehaald al dan niet met een rolstoelbus want ook deze bus behoort tot het wagenpark van de stichting.

Het overgrote deel van de vrijwilligers zijn energieke gepensioneerden die tijd en zin hebben de schouders onder dit mooi stukje vrijwilligerswerk te zetten.

De chauffeurs vormen natuurlijk de grootste groep vrijwilligers. Om de serviceverlening ook in de toekomst te kunnen garanderen worden momenteel nieuwe vrijwilligers gevraagd die na een korte introductie en begeleiding als chauffeur voor 1 of 2 dagdelen per week kunnen worden ingezet. Coördinator van Stichting Wijkbus Alexander Annie Fok is graag bereid geïnteresseerden nader te informeren. Zij is bereikbaar bij stichting Wijkbus via telefoonnummer 010 455.85.17 (ma t/m vrij 13.30 – 16.30 uur) of per mail: coordinator@wijkbus-alexander.nl)

Dat dit mooie vrijwilligerswerk een stuk voldoening geeft bewijst wel het feit dat vele chauffeurs reeds jaren aan de stichting verbonden zijn.

Meer berichten