Kunstenares Nina Valkhoff is één van de kunstenaars die de dankbare taak heeft om de kindertekeningen op de muur te zetten.
Kunstenares Nina Valkhoff is één van de kunstenaars die de dankbare taak heeft om de kindertekeningen op de muur te zetten. (Foto: )

Tot de sloop zien panden Bloemhof er in ieder geval fleurig uit

Rotterdam - Het is maar voor een paar jaar, want dan wordt er gesloopt in Bloemhof. Maar het is toch hartstikke leuk dat de slooppanden er tot die tijd fleurig uit gaan zien. Zeker omdat de kinderen in de wijk zo veel moois gemaakt hebben!

In de wijk Bloemhof wordt druk geschilderd. De Rotterdamse kunstenaars Nina Valkhoff en Painture Collective werken aan botanische muurschilderingen (meer dan 200 vierkante meter) op basis van kindertekeningen uit de buurt. Zo zien deze kinderen hun creatieve werk op gigantische grootte terug op muren van een slooppand in Bloemhof. Uniek voor dit project is dat de tekeningen niet 1 op 1 op de muur komen, maar in een collage en vergezeld van realistische bladeren op de muur worden gezet.

De afgelopen weken volgden honderd kinderen van drie basisscholen workshops bloemen tekenen. Ze leerden onder meer dat bijen en insecten onze hulp hard nodig hebben en we ze kunnen helpen door meer groen en bloemen te planten. Bij de scholen zijn geveltuinen aangelegd die de kinderen zelf onderhouden.

Uit de opgehaalde tekeningen zijn vijftien tekeningen gekozen die momenteel worden geschilderd op het Dahliablok. Een woningblok dat over drie jaar zal plaatsmaken voor nieuwbouw. Drie jaar lang zijn deze botanische kindertekeningen nu dus te bewonderen in de wijk. Dit project is onderdeel van de grotere beweging Bloemen voor Bloemhof, waarbij kinderen en bewoners op verschillende manieren bezig zijn met natuur en creativiteit.

Kunstenares Nina Valkhoff (internationaal werkend kunstenares, onder andere bekend van de geschilderde naaktkat op de hoek van de Voornsestraat en de Zuidhoek in Charlois) is één van de kunstenaars die de dankbare taak heeft om de kindertekeningen op de muur te zetten. Ze schildert ze vergezeld van haar eigen creaties, realistische groene bladeren en bloemen. Zo vormt het een organisch geheel. De natuur neemt het gebouw weer over en straalt vertrouwen en vrolijkheid over.

In 2018 is het Rotterdamse bedrijf Maison Savant begonnen met het project Bloemen voor Bloemhof. Toen werd de eerste muurschildering gemaakt op basis van kindertekeningen in de Dahliastraat. Deze muurschilderingen zijn het vervolg hierop. Daarnaast voor Bloemen voor Bloemhof een groeiende openlucht-expositie van botanische muurschilderingen. De laatste toevoeging is die aan de Kamperfoeliestraat waar een enorme Kamperfoeliebloem is geschilderd.

De muurschildering wordt woensdag 3 juli om 14.00 uur geopend door wethouder Moti en heel veel kinderen uit de wijk.

Meer berichten