Na een World League-duel ook weer de Dutch Waterpolo Trophy in Zwemcentrum Rotterdam. (Foto: Tijmen Kielen/Sportbedrijf Rotterdam)
Na een World League-duel ook weer de Dutch Waterpolo Trophy in Zwemcentrum Rotterdam. (Foto: Tijmen Kielen/Sportbedrijf Rotterdam) (Foto: TIJMEN KIELEN)

Dutch Waterpolo Trophy in Zwemcentrum Rotterdam

Rotterdam - Bondscoach Arno Havenga wil voorafgaand aan een groot toernooi altijd in eigen land oefenen tegen sterke tegenstanders. Dus is er van 1 tot en met 3 juli – voor het WK in Zuid-Korea – de Dutch Waterpolo Trophy in Zwemcentrum Rotterdam. Met Nederland, Spanje en Italië.

"Rotterdam heeft fantastische faciliteiten en er wordt goed voor ons gezorgd", verklaart Havenga. "In Boedapest hebben we niet ons topniveau gehaald", blikt hij terug op Super Finale van de World League, waar Oranje vierde werd. "Het was ook wel een zwaar week: zes wedstrijden in zes dagen, tegen uitsluitend toplanden."

Volgende week spelen de vrouwen wederom een toernooi in Hongarije, daarna maakt Havenga de definitieve selectie bekend voor Rotterdam en Zuid-Korea. Nederland treft 1 juli om 19.00 uur en 2 juli om 11.30 uur Italië. Op 2 juli om 19.00 uur en 3 juli om 15.15 uur zijn er duels tegen Spanje. Toegang 's ochtend is gratis, een middag- of avondwedstrijd bijwonen kost 7,50 euro.

Meer berichten