Eén van de gezelligste festivals van Rotterdam vindt komend weekend weer plaats op het Pijnackerplein: het Rotterdam Bluegrass Festival. (Foto: Johannes Odé)
Eén van de gezelligste festivals van Rotterdam vindt komend weekend weer plaats op het Pijnackerplein: het Rotterdam Bluegrass Festival. (Foto: Johannes Odé) (Foto: Johannes Odé)

Het Rotterdam Bluegrass Festival, een van de gezelligste festivals van de stad!

Rotterdam - Verdeeld over twee podia treden komend weekend op het Pijnackerplein meer dan twintig internationale topacts op. Inderdaad, het is weer tijd voor het Rotterdam Bluegrass Festival, een van de gezelligste festivals van de stad waar voor iedereen wat te doen is. Naast bands zijn er verschillende workshops, masterclasses, jams en theatervoorstellingen te bezoeken.

Wat ooit begon als kleinschalig wijkfestival is uitgegroeid tot een driedaags evenement van internationale allure. Ook op de negende editie komt de muziek weer uit alle windstreken samen in Rotterdam-Noord. Zo komen grote namen als The Po' Ramblin Boys en de Hackensaw Boys uit Amerika, maar zijn er met Cousin Hatfield, The Pedro Delgados, Tim Knol en Blue Grass Boogieman ook Nederlandse artiesten.

Bluegrasspastor Silvia

Nieuw dit jaar is de Jam Area (Schommelstraat) waar je met elkaar en met artiesten kunt jammen. De headliners Po' Ramblin' Boys openen de Jam Area zaterdags om 12.30 uur. Maar er is veel meer, zoals een instrumentenmarkt, een (Tram)hoorspel over het Rotterdam van 10 tot 20 jaar geleden van Lukas Simonis en het man-met-gitaar project Fristap van Dieter Fierens waarbij karton en tekenen een grote rol spelen. En mocht je na alle opwinding even toe zijn aan een moment van bezinning dan kun je bij Bluegrasspastor Silvia te biecht! Deze theologe serveert zoete honingtroost en chocolareflecties. Vertrouwelijkheid gegarandeerd.

 Po' Ramblin' Boys

Dit jaar kunnen bezoekers gratis een workshop volgen van headliners de Po' Ramblin' Boys uit de VS. De Amerikanen spelen vingervlugge, high energy bluegrass. Dit is dé kans om een workshop te volgen van de meesters! Op zaterdag 22 juni vindt de les plaats van 13.45 tot 15.00 uur. Ruimte voor maximaal 40 mensen. 

Toegang is gratis maar van tevoren wel inschrijven via www.bluegrassfestival.nl.

Meer berichten