Koningin Máxima opent eerste tentoonstelling na grote verbouwing Wereldmuseum

Rotterdam - Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagmiddag 3 juli de tentoonstelling Superstraat. In de Superstraat wonen en werken tien Rotterdammers. Zij zijn in Rotterdam geboren, getogen, er naartoe verhuisd of gevlucht. De bewoners van de straat staan symbool voor de vele culturen en ruim 170 nationaliteiten die de stad rijk is.
 
Het is burendag in de Superstraat en dat betekent dat iedereen welkom is. Ga op pad met burendagceremoniemeester Freddy, die altijd op de hoogte is van de laatste buurtnieuwtjes. Snuffel in Aga's winkel en kom erachter dat haar producten uit alle windstreken komen. Experimenteer met letters bij kunstenaar Kevin en neem een kijkje achter de geheimzinnige deur in zijn woning. Of studeer een dans in bij Rodney voor het zomercarnaval en leer meer over kleurrijke kostuums. Zo ervaren kinderen van 6 tot en met 12 jaar hoe deze buren met elkaar en de wereld zijn verbonden.

Tijdens de opening houdt burgemeester Aboutaleb een toespraak, waarna Koningin Máxima de tentoonstelling opent. Superstraat is de eerste tentoonstelling waarmee het Wereldmuseum opent na de grote verbouwing.

Vanaf zaterdag 6 juli is de tentoonstelling Superstraat voor publiek geopend.

Meer berichten