Foto:
Columns

'Heel soms fiets ik naar mijn werk, wat een vreselijke chaos!'

Rotterdam - Dit is de column van Faayyaaz van Dijk uit De Havenloods van deze week. Faayyaaz had eigenlijk niet zo veel met fietsen... Totdat zijn fiets gejat werd!

'Ik heb iets met fietsen, en dat iets… Is dus eigenlijk niets. Maar op de een of andere manier blijf ik toch op die fiets stappen. Heel soms in de ochtend naar werk, wat een verschrikkelijke chaos! Ik heb niet het idee dat ik de langzaamste fietser ben, maar het lijkt of sommige mensen een motor achter hun fiets hebben hangen: het type 200pk, met bel, want daar maken ze veelvoudig gebruik van.

Maar ondanks dat mijn fiets geen 200pk achter zijn zadel heeft hangen, bleek hij toch erg interessant te zijn voor iemand. Want na een dagje stad was hij verdwenen als sneeuw voor de zon… Ik heb nog een paar rondjes extra door het centrum gelopen in de hoop hem tegen te komen, misschien dat iemand hem had verplaatst, maar helaas dat was niet het geval. Heel vervelend. Ik snap overigens dat ik geen fervent en professionele fietser ben, maar om mij en mijn fiets nou van de weg te halen? Dat vind ik wel wat extreem. Ik heb de verloren fiets trouwens gekregen van mijn schoonvader, dus als je dit leest: sorry, het spijt me! Hij stond op slot en ik was voorzichtig.

Ik heb nu mooi weer gewoon een nieuwe - slash - tweedehandsfiets gekocht. Jaaa, ik dacht het niet… Mij haal je niet zomaar van de weg. Dat beslis ik mooi zelf wel. Ik ben van plan om mijn nieuwe - slash- tweedehandsfiets hysterisch roze te verven met fluoriserende hendels en misschien plaats ik ook nog wel pompons aan het stuur. Een rieten mand aan de voorkant en hij is af. Er bestaat tegenwoordig ook zoiets als find my bike. Een zelfde soort applicatie als find my phone, die zal ik ook wel even installeren. Als iemand dit keer dus van plan is om hem te lenen (?) weet ik wie dat heeft gedaan. En ben je van plan om hem te jatten… Weet dan dat ik je vind!'

Faayyaaz van Dijk (Faayyaaz@indebuurt.nl) is redacteur bij indebuurt.nl/Rotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden