Calvijn Business School houdt wenlessen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Het Calvijn Business School in Rotterdam is gestart met een zesdelige serie wenlessen voor leerlingen uit groep 8 die vanaf aankomend schooljaar middelbare scholier zijn en dagelijks naar de Rotterdamse Roerdomplaan 42 zullen afreizen. Tijdens deze dinsdagmiddagen wordt toekomstige brugklassers reken- en taalvaardigheden aangeleerd zodat zij een goede start op het Calvijn kunnen maken.

De zeventien deelnemers worden begeleid door Lyette Ardon, eigenaresse van Twice een praktijk voor Remedial Teaching. ,,Wij zijn nu bezig met de aardrijkskundemethode die leerlingen aankomend jaar krijgen. Daarin maken we een koppeling tussen de begrijpend lezenvaardigheden die de leerlingen al hebben geleerd en hoe ze deze op zo'n specifieke tekst kunnen toepassen."

De dertienjarige Gracjan is te spreken over het initiatief. ,,Ik vind het aan de ene kant spannend, maar vooral leuk, omdat we wiskunde en andere vakken aan het leren zijn. In het begin van de middag zitten we in een kring en doen we spelletjes om elkaars namen te leren kennen. Met sommige andere kinderen kom ik na de zomervakantie in de klas. Tijdens het leren gebruiken we de boeken die we aankomend schooljaar ook gaan gebruiken, daarom vind ik deze middagen ook nuttig. Als ik in september hier kom, heb ik meer kennis van de school, de vakken en de leerlingen en dat vind ik erg fijn. Ik zou de wenlessen een negen geven!"

Zie calvijnbusinessschool.calvijn.nl/home voor meer informatie.

Meer berichten