Een vrijwilliger begeleidt een golfer met een beperking.
Een vrijwilliger begeleidt een golfer met een beperking.

Golfclub bezorgt gehandicapten uit de regio een topdag

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

“Een topdag was het, hartverwarmend!” Organisator Joke den Boer is blij dat de Capelse Golfclub nu, als enige in de regio, ruimte vrijmaakt voor golf voor gehandicapten. Afgelopen dinsdag deden 32 golfers mee aan het slot van de mini-GvoorG-competitie, die nu bestaat uit vier wedstrijden bij verschillende golfverenigingen. En dat de prijzen werden uitgereikt door sportwethouder Harriët Westerdijk, ziet ze als een erkenning.

De Boer: “Ze vond het geweldig en heeft beloofd op 27 augustus, tijdens onze Open Golf 4daagse, opnieuw langs te komen. Op die dinsdagmiddag beginnen we dan met de gehandicapten. Ik was destijds direct om en dat was ook onze nieuwe pro Hans von Burg. Het betekent namelijk extra inspanningen voor de vereniging. Zo moet de baan beschikbaar zijn en je hebt vrijwilligers nodig, die de golfers begeleiden. Vandaag waren dat er vijftien, die ik overigens vlot bij elkaar had! Ons voordeel is wel dat we baas zijn over deze baan. Dus als Hans zegt kan ik dan met de gehandicapte golfers de baan op, dan wordt dat geregeld.”

De dag werd mede mogelijk gemaakt door sponsors. Hard nodig omdat de deelnemers voor de greenfee, een drankje, borrelhapjes en diner slechts 20 euro betaalden. De Boer: “Dat is uiteraard niet kostendekkend. Maar voor iemand met een UWV-uitkering kan dat bedrag al een drempel zijn. Het zou mooi zijn als overheid, zorginstellingen en verzekeraars een bijdrage leveren. Het is gezond, je haalt mensen hiermee uit hun isolement en ze genieten er enorm van!”

Meer berichten