Wat we (niet) weten door Maas theater en dans
Wat we (niet) weten door Maas theater en dans (Foto: Sjoerd Kelderman)

Jongeren duiken tijdens Keti Koti in geschiedenis van slavernij

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Ben ik mijn geschiedenis? Welk verhaal vertelt mijn stad? Of mijn straat? Wie zijn mijn (voor)ouders? Aan wie dank ik mijn vrijheid? Wat weet ik? En wat weet ik niet? In Wat we (niet) weten duiken ruim 20 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 24 jaar met Maas theater en dans in de geschiedenis van het de Tweede Wereldoorlog en het Slavernijverleden. De uitkomst van deze zoektocht presenteren ze in twee delen in het Maaspodium: de eerste presentatie vond plaats op zaterdag 4 mei 2019 in het kader van Theater Na de Dam.

Op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2019 zal de voorstelling opnieuw te zien zijn in een nieuw jasje, in het kader van Keti Koti.

De jongeren onderzoeken wat we nou eigenlijk echt herdenken en in hoeverre een geschiedenis van toen je identiteit van nu bepaalt. Ze werken vanuit wat ze weten, maar gaan vooral op zoek naar de zwarte gaten en lege plekken in dat wat ze nog niet weten. Ze vertrekken daarbij vanuit één onderzoek en maken twee verschillende voorstellingen.

Keti Koti
Op zondag 30 juni, de avond voorafgaand aan de Keti Koti viering, herdenken we de slachtoffers van de trans-Atlantische slavenhandel en de slavernij in de Nederlandse koloniën. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni maakt Wat we (niet) weten deel uit van het Keti Koti festival georganiseerd door: Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst, Keti Koti Connect, Kabra Neti.

Wat we (niet) weten (10+)
Aanvang: zaterdag 29 juni 17:00 / zondag 30 juni 17:00 & 21:00
Prijs: vanaf €6
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Info & tickets: maastd.nl/ketikoti

Makers
Concept, regie: Jeroen van der Heijden, Aisa Winter
Projectleiding: Esther Schouten
Spel: Beyza, Britt, Cemal, Chiara, Danielle, Fay, Felix, Janna, Jhaleesa, Leonard, Liam, Lieke, Lotte, Lotti, Mats, Medhane, Romy, Roshan, Rózsa, Sharandy, Shaynesh, Sjainitta, Tamar & Vanilson
Dramaturgie (stage): Karsten Duyvis
Regie assistent (stage): Maris de Jong
Met dank aan: Josua Ossendrijver, Hanna Timmers, Wim Reijnierse en iedereen die met ons in gesprek gaat

Meer berichten