De winnende foto
De winnende foto (Foto: Fred Marree)

Stadsbeheer, bedankt voor het schone strand!'

Rotterdam - Mooie ingezonden bijdrage van Fred Marree. Hij won met een zomerse strandfoto de fotowedstrijd 'Wat is jouw leukste plekje in Prins Alexander?' en werd als VIP-gast door een gouden vuilniswagen naar de open dag van Stadsbeheer gebracht. Fred heeft zelf jarenlang voor Stadsbeheer gewerkt, maar zag dat er de laatste jaren toch behoorlijk wat is veranderd. 

'Op zaterdag 15 juni was het zover. De gouden vuilniswagen, met Vivi aan het stuur, haalde mij thuis op als VIP-gast voor de Open Dag van Stadsbeheer in het gebied Prins Alexander.

Aangekomen op de locatie van Stadsbeheer aan de Lucie Vuykstekeweg in Prinsenland werd ik verwelkomd door wijkregisseur Dedi van Hemert en gebiedsmanager Henk Alkema. Op deze locatie was voor het publiek een veelheid aan activiteiten te zien. Hiermee kwam de veelzijdigheid van Stadsbeheer goed uit de verf. Demonstraties door handhavers, een informatiekraam van stadsarcheologie, graffiti verwijderen, Rotterdam Circulair, een kleine kudde schapen, boswachters, te veel om op te noemen. Het ritje met de Ravo, de bekende veegwagen, was heel leerzaam. Niet alleen de veegtechniek van het karretje is indrukwekkend maar de rijtechniek van de bestuurder evenzeer. Het is een hele een kunst om zonder schade de straat goed schoon te vegen.

Gebiedsmanager Henk Alkema heeft mij tijdens de rondleiding uitvoerig uitgelegd wat Stadsbeheer vandaag de dag allemaal doet. Nu zullen velen zeggen, dat wist je toch al want je hebt er gewerkt. Dat klopt. Maar in de afgelopen drie jaar zijn er toch veel zaken veranderd, vernieuwd of worden slimmer aangepakt. Het werk van Stadsbeheer is altijd in beweging. Natuurlijk is er ook wel eens kritiek. Om de dienstverlening steeds weer te verbeteren worden kritiek en suggesties uit de stad vanzelfsprekend ter harte genomen, werd mij verzekerd.

Na drie uur heb ik afscheid genomen van de mensen Stadsbeheer en Vivi bracht mij met haar Goudtransportwagen weer veilig thuis. Het was leerzaam om (weer) eens achter de schermen van Stadsbeheer te kijken. Nu hopen op mooi weer, dan kan ik lekker met de kleinkinderen naar het strand van Nesselande.

Stadsbeheer, bedankt voor het schone strand!'

(Door Fred Marree)

Meer berichten