Koor bij buiten optreden
Koor bij buiten optreden
filmpjes!

Rotterdam bruist tijdens nieuw festival RotjeKoor

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Op 15 juni staat heel het centrum van Rotterdam vol koren. Op die dag vindt het eerste en meest gerse Rotterdamse korenfestival RotjeKoor plaats. Meer dan 100 koren zingen op 26 binnen- en buitenpodia op bijzondere en historische Rotterdamse plekken. Diverse genres, voor elk wat wils!

Grote diversiteit aan koren

Hou je van zingen, koren en gezelligheid? Dan mag je dit korenfestival niet missen! Tussen 12 uur en 18.00 uur loop je in het centrum van de ene naar de andere verrassing. Van pop tot rock, van musical tot shanty, van operette tot jazz, van gospel tot wereldmuziek. Aanstormende talenten of geroutineerde zangers? Close harmony of instrumentaal begeleid? Het zit er allemaal bij. Maak zelf een keuze welk koor je wil zien en horen. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

26 podia in het centrum

Je hoeft niet lang te zoeken, want in het gebied tussen de Centrale Bibliotheek en de Pauluskerk zijn er 26 locaties waar koren je toezingen. Natuurlijk doen de Doelen, de Schouwburg en de Laurenskerk mee. Daarnaast zijn er ook vele andere locaties als het stadhuis, Schielandshuis, Timmerhuis, Pauluskerk en Central Plaza. Al winkelend tref je koren in de Koopgoot, Binnenwegplein, Stadhuisplein, Lijnbaan, Oude Haven, de WTC trappen en nog veel meer plekken.

Afsluiting op stadspodium

Van 12 tot half 6 treden de koren apart op. Om half 6 verzamelen de deelnemende koren zich op het stadspodium tegenover de Laurenskerk om met elkaar en de stadsbeiaardier van de Laurenskerk deze dag zingend af te sluiten. Rotterdam Zingt zorgt voor de muzikale verbinding bij deze afsluiting. Kom het zien en horen! Gratis toegankelijk.

Meer berichten