Nederland, Rotterdam, 14-06-2019Richard Moti, wethouder Rotterdam, Emmelien Mathijssen directeur theater Zuidplein en oa Theo Kemperman bibliotheek Rotterdam bezoeken de nieuwbouw van het theater
Nederland, Rotterdam, 14-06-2019Richard Moti, wethouder Rotterdam, Emmelien Mathijssen directeur theater Zuidplein en oa Theo Kemperman bibliotheek Rotterdam bezoeken de nieuwbouw van het theater (Foto: Hans Hordijk)
filmpjes!

Eerste indrukken van nieuw Theater Zuidplein

ROTTERDAM - De bouw van het nieuwe onderkomen van Theater Zuidplein en de Bibliotheek in het Hart van Zuid is in volle gang. De contouren van het gebouw zijn ondertussen duidelijk zichtbaar. Gistermiddag (vrijdag 14 juni) maakte Richard Moti, wethouder Werk, inkomen en Nationaal Programma Rotterdam Zuid, samen met betrokkenen een korte wandeling door het gebouw, de theaterzalen, de bibliotheek, de centrale hal, foyers en andere ruimtes.  


Theater Zuidplein en Bibliotheek Rotterdam bouwen aan een nieuw huis. Het toekomstige gebouw biedt meer mogelijkheden om onze ambities voort te zetten en uit te breiden. Het belooft dé culturele hotspot van het Hart van Zuid te worden en is de hele dag open. De grote centrale hal met podium is vrij toegankelijk voor iedereen.
Een dynamische plek voor ontmoeting waar mensen van voorstellingen, events en lekker eten kunnen genieten. In 2018 werd het officiële startsein gegeven voor de bouw. In het najaar van 2020 is de verwachte opening. 

Hart van Zuid, de gebiedsontwikkeling rondom Zuidplein en omgeving moet uitgroeien tot een volwaardig centrum voor Rotterdam Zuid. Het hele Zuidpleingebied ondergaat daarom de komende jaren een grote metamorfose. Theater Zuidplein is het podium van NU met theater dat je raakt. Actuele onderwerpen die ertoe doen. Het theater verwelkomt veelal publiek waarvoor het minder vanzelfsprekend is om naar het theater te gaan. Om
meer aanbod voor deze groepen te ontwikkelen, is Theater Zuidplein ook gestart met de leer/werkplaats Lab-Z.
Theater Zuidplein inspireert, verrast en verbindt.
 
Bibliotheek Rotterdam wil in het nieuwe pand een plek bieden waar mensen zich kunnen ontwikkelen, kunnen ontdekken, ontspannen en waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Met hun collecties, programmering, en de fysieke ruimte -waaronder veel studieplekken- hopen ze een aantrekkelijke plaats te zijn voor de bewoners rond en bezoekers van Zuidplein.

Meer berichten