Mert mag dankzij 'come back gerecht' voor Veteranendag op bezoek bij de koning!

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!


Het Nationale Comité Veteranendag organiseerde op 29 mei een kookwedstrijd voor scholieren. Door heel Nederland deden scholieren mee, met de opdracht een recept te bedenken voor een ‘come back meal’, een speciale welkomstmaaltijd om te vieren dat de veteraan terugkomt van missie.

Mert-Can Kocbiyikoglu uit klas 1 van HPC Charlois is tweede geworden met zijn ‘come back gerecht’ voor het Nationale Comité Veteranendag. Zijn recept is uit bijna 200 inzendingen gekozen! De top vijf recepten werd daadwerkelijk gekookt voor de jury, die onder meer bestond uit Inspecteur Generaal Krijgsmacht Hans van Griensven, televisiekok Pierre Wind én militair en winnares van Heel Holland Bakt, Anna Yilmaz. De jury koos voor de stampot van Jeremy en Jayden van praktijkschool De Steiger.

De winnaars mogen met hun klas tijdens Veteranendag op zaterdag 29 juni aanwezig zijn in de Ridderzaal en ontmoeten koning Willem-Alexander.

Meer berichten