Broer en zus zijn duidelijk erg mager
Broer en zus zijn duidelijk erg mager (Foto: Vogelklas Karel Schot)

Van hoopje ellende naar 'boze monsters'

Rotterdam - Eind mei ontving de vogelopvang Stichting Vogelklas Karel Schot binnen 24 uur drie jonge slechtvalken uit hetzelfde nest. Ze waren er slecht aan toe doordat de moedervalk dood was gegaan. Sterk vermagerd en uitgedroogd kwam ze bij de opvang.

"Nadat het eerste zeer uitgeputte jong de nacht niet haalde, namen we contact op met een medewerker van de Werkgroep Slechtvalk Nederland", schrijft Vogelklas Karel Schot op Facebook. "Het bleek om een jong te gaan van een slechtvalk moeder die de dag ervoor dood gevonden was. Zij had 4 jongen die op het punt van uitvliegen stonden."

De medewerkers van de werkgroep zijn bij de nestlocatie gaan kijken naar de overige jongen. In de tussentijd ontvingen de vogelopvang een tweede jong van dit nest van de dierenambulance. Ook dit jong was er slecht aan toe, uitgedroogd en sterk vermagerd. De medewerkers van de werkgroep vonden een derde jong, het vierde jong bleef spoorloos.

"De twee uitgeputte jongen zijn van ver gekomen. We zijn begonnen met vocht en vloeibare voedingen. Daarna hebben onze vrijwilligers ze stukjes vlees gevoerd en dat heel langzaam opgebouwd om de vertering goed te laten verlopen." 

Vervolgens mochten de slechtvalkjes zelf eten en inmiddels eten ze op normaal niveau. Bijna verdubbeld in gewicht gaat het weer goed met broer en zus! "Van hoopje ellende naar ´boze monsters´ zoals we ze het liefste zien", aldus de vogelopvang.

Meer berichten