Baby’s kiezen kunst tijdens Kunstfestival


Rotterdam - Kunstuitleen Rotterdam organiseert op vaderdag een Kunstfestival voor baby's, peuters en ouders met muziek, workshops en tours waarin baby's vanaf vier maanden oud hun favoriete kunstwerk mogen uitkiezen.

Kunstuitleen Rotterdam heeft meer dan 8.000 werken in de collectie. Enorme doeken tot kleine werkjes, van abstract tot realistisch, kleurrijk of juist heel ingetogen. Welke kunstwerken zouden de allerkleinsten aanspreken? Ondanks dat jonge kinderen zich nog niet kunnen uitspreken, betekent het niet dat zij geen esthetische voorkeuren hebben. Dat 'vertellen' ze ons met hun lichaamstaal. Baby's fixeren zich bijvoorbeeld op een detail, glimlachen, proberen een werk aan te raken of draaien resoluut hun hoofd weg.

Uitgebreid met workshops
Vorig jaar organiseerde Kunstuitleen Rotterdam al een Kinderkunstsalon waarin baby's een kunstwerk voor thuis mochten uitzoeken. Dit bleek een groot succes en daarom wordt het dit jaar uitgebreid in de vorm van een festival met creatieve workshops, pop up shops en een kleine dansvloer met een echte DJ. De Rotterdamse Kunstenaar Jelmer Konjo heeft een goodiebag en button ontworpen die iedereen mee naar huis krijgt.

Het Baby & Peuter Kunstfestival is op zo
ndag 16 juni van 10.30 tot 13.00 uur.

Praktisch
- Er is een verschoonkussen aanwezig.
- Voor papa en mama zorgen wij voor koffie en thee met wat lekkers.
- Voor kinderen hebben we water en gezonde koekjes van De Kleine Keuken en Ella's Kitchen
- Wil je het favo kunstwerk van jouw kind mee naar huis nemen? Dat kan gelijk geregeld worden!

Tickets
Een ticket van 7,50 euro koop je voor 1 kind. Ouders hoeven voor zichzelf geen ticket te kopen. Er is beperkt plek dus wacht niet te lang met het kopen van een ticket!
Bestel hier je tickets. 

Meer berichten