De Rotterdam Anaconda's gaan voor de Nederlandse titel Flag Football

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Op 14 juni 2019 bestaat Sportvereniging Rotterdam Anaconda's 1 jaar. In 2018 hebben Arjan en Edo een Flag Football en American Football club opgericht op Zuid, Aldenkamp 1. Hier kunnen kinderen de sport proberen, leren en spelen in de Nederlandse competitie van de American Football Bond Nederland. Op dit moment zijn er 3 teams, de Peewees (8 tm 12 jr), de Cubs ( 13 tm 16 jr) en Senior Flag ( 16 jr +). De club is centraal gelegen naast het Zuiderpark en op dinsdag en donderdag kan je langs komen om een proeftraining mee te maken.

De sport is voor veel kinderen te spelen en toegankelijk, samen met een team van jongens en meisjes kan je vanuit respect, teamwork en fun veel bereiken. In het eerste jaar hebben alle drie de teams van de Anaconda's de play-offs gehaald van de Nederlandse competitie en spelen zij op zondag 16 juni 2019 in Den Haag de finaledag. Vanaf 10 uur strijden de teams voor een plek in de finale later die dag en gaan zij voor de hoogste trede.

Zou je zelf deze sport willen proberen? Je leert vangen, gooien, tackelen en de aanvals- en verdedigingsstrategieen. Voor deze sport zal je doorzettingsvermogen nodig hebben, met andere leren samenwerken, nooit opgeven en meer zelfvertrouwen krijgen. Flag Football is een sportvariant met 5 spelers in het veld, bij voorkeur 10 spelers in totaal en er wordt gespeeld zonder dat er lichamelijk contact met elkaar wordt gemaakt. Er is een aanvalsteam en een verdedigingsteam. American Football is de full-contact sport die vanaf 14 jaar gespeeld kan worden in Nederland, waarbij je met 5,7 of 9 spelers in het veld staat en bij voorkeur minimaal 15 spelers in het team hebt.

Wil je dit jaar een nieuwe sport proberen en durf je het aan? Kom dan langs bij ons veld op de Aldenkamp 1 en laat zien wat je kan. Volg ons op social media voor de trainingsdagen en tijden in de zomervakantie 2019.

Meer berichten