Luk en Lois van het Zuider Gymnasium winnen prijzen in Leiden

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Op dinsdag 4 juni vond de Leiden University's Academic Challenge plaats, voor scholieren die hun profielwerkstuk (pws) in het Engels hebben geschreven. Ook Lois en Luk uit klas 6 van het Zuider Gymnasium deden eraan mee. Beiden wonnen mooie prijzen!

Lois en Luk stuurden zelf hun profielwerkstuk in voor deze Challenge. Na de voorselectie hoorden ze allebei tot de beste drie inzendingen in hun categorie. Daarom mochten ze hun pws – uiteraard in het Engels – in het universiteitsgebouw presenteren aan de jury en het publiek. Deze presentaties van maximaal tien minuten hadden niet alleen als doel om te vertellen over de onderzoeksresultaten, maar ook om anderen te inspireren tot het doen van wetenschappelijk onderzoek.

Lois won met haar pws The Theatre of the Absurd de hoofdprijs in de categorie Humanities and social sciences en Luk werd met zijn pws Are pericytes the next towards a cure for cancer? tweede in de categorie Sciences. Behalve een mooie beker kregen de winnaars boekenbonnen ter waarde van € 400 (eerste plaats) of € 200 (tweede plaats). 

Meer berichten