Hofbogen verkocht, nu plannen maken voor inrichting van het dak

Rotterdam - De Hofbogen in Rotterdam is verkocht. De nieuwe eigenaar is Dudok Groep uit Dordrecht. Dudok Groep gaat samen met de gemeente Rotterdam de inrichting van het twee kilometer lange dak bepalen. De ondernemers, omwonenden, vrijwilligers en andere lokale initiatieven moeten daarbij betrokken worden.

In 1908 werden Rotterdam en Scheveningen per spoor aan elkaar verbonden. Een eeuw lang reden er treinen over de Hofbogen op dit traject. Daarna gaven woningcorporaties Vestia en Havensteder dit monumentale bouwwerk een tweede leven. Tegenwoordig vind je er tal van hippe winkels, koffiezaken en restaurants. Op het dak van Station Hofplein is een dakpark ingericht, het Luchtpark.

'De Hofbogen is geliefd, de interesse was groot. Wij zien in Dudok Groep een betrouwbare en betrokken vastgoedbelegger met veel ervaring in het ontwikkelen van bijzondere monumenten op een hoog kwaliteitsniveau. Met hart voor Rotterdam zet zij zich in voor het behoud van de stad,' vertelt Addy van der Knaap, directeur Hofbogen BV. 

Dudok Groep ziet de Hofbogen als een aantrekkelijke en gevarieerde mix van duurzame ondernemers die een binding hebben met de wijk, stad én met de mogelijkheid voor het aanleggen van een dakpark van internationale allure.

De overdracht van de Hofbogen is naar verwachting in juli 2019. Voor de huurders blijven alle lopende huurovereenkomsten van kracht op basis van geldende voorwaarden en condities.

Meer berichten