Castratie voor een zacht prijsje

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

De temperaturen gaan omhoog en zo ook de hormonen bij de katten. Dat betekent een grote kans op krolse poezen die een heftig effect hebben op niet gecastreerde katers met als gevolg kittens waar niet op gerekend is. Om de kans daarop te verkleinen organiseert de Dierenbescherming op 25 juni as. een kattencastratiedag bij de Minimax Dierenartsenpraktijk in Rotterdam. Op die dag kunnen eigenaren hun kater voor slechts
30 euro laten castreren.

Het contact met een krolse poes zorgt ervoor dat de ongecastreerde kater in huis gaat sproeien, een geur die maar heel moeilijk te verwijderen is. Daarbij zal hij in de strijd om de krolse poes vechten met andere katers. Dit gaat gepaard met flinke wonden en een grote kans op besmetting met kattenaids.

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 3.000 kittens op waarvan in een aantal gevallen de eigenaren aangeven er niet meer voor te kunnen zorgen, maar in de meeste gevallen worden de kittens gedumpt. Het is een veel gehoord excuus dat, omdat de kosten voor een castratie hoog zijn, eigenaren het nalaten om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Het natuurlijke gedrag van een kater is echter onvermijdelijk als hij niet geholpen is waardoor een ongewenste bevalling met vaak 4-6 kittens het gevolg is. Een bijkomend feit is dat de eigenaren van de katers zelf niet met de kittens zitten maar daar andere mee opzadelen. Wij vragen eigenaren van niet gecastreerde katers om hun verantwoording te nemen en gebruik te maken van deze actie en help op die manier mee om het onnodig dumpen van kittens te voorkomen.

De actie is bedoeld voor Rotterdammers die een niet gecastreerde kater hebben vanaf 6 maanden tot maximaal 10 jaar. Eigenaren kunnen een telefonische afspraak maken zodat een breng- en ophaal tijd afgesproken kan worden. De kosten voor de ingreep bedragen 30 euro per kater. Nog niet gechipte katers worden voor € 15,- extra ook gelijk gechipt en geregistreerd.

Aanmelden voor de castratie dag op dinsdag 25 juni kan door te bellen naar 088 343 7107. Hoewel er een heel team van dierenartsen en paraveterinairs klaar staan, zijn er ongeveer 30 plekken beschikbaar. Dus wees er snel bij!

Kijk voor meer informatie ook op www.dierenbescherming.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden