Harry Potter komt weer naar Rotterdam!

Rotterdam - De Harry Potter-filmconcerten blijven in Rotterdam met Harry Potter and the Order of the Phoenix in Concert, de vijfde film in de serie over de wereldberoemde tovenaarsleerling. Op 16, 17, 18 en 19 januari 2020 dirigeert Justin Freer het Rotterdams Philharmonisch Orkest tijdens de live uitvoering van de soundtrack van Harry Potter and the Order of the Phoenix, terwijl de gehele film in high definition op een enorm scherm boven het orkest te zien is.

CineConcerts en Warner Bros. Consumer Products zijn in 2016 begonnen met de Harry Potter In Concert-reeks: een wereldwijde concerttournee als eerbetoon aan de Harry Potter-films. Sinds de wereldwijde première in 2016 van 'Harry Potter and the Philosopher's Stone' in Concert hebben meer dan 1,3 miljoen fans uit 48 landen in 900 uitvoeringen de magie ervaren van J.K. Rowlings Wizarding World.

Het verzet begint! Voldemort is terug, maar het Ministerie van Toverkunst probeert de waarheid onder de pet te houden – onder meer door op Zweinstein een nieuwe, machtsbeluste lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten aan te stellen. Ron en Hermelien halen Harry over om zelf in het geheim leerlingen op te gaan leiden in magisch verweer, zodat ze beter voorbereid zijn op de tovenaarsoorlog die eraan zit te komen. Er staat onze vrienden een angstaanjagende finale tussen goed en kwaad te wachten!

Nicholas Hooper, genomineerd voor de World Soundtrack Discovery Award, gebruikte experimentele technieken en unieke instrumenten om twee nieuwe main themes te componeren: één voor Dorothea Omber, en één voor Voldemort wanneer deze Harry's geest overneemt. Met Japanse taikodrums geeft Hooper een diepere en meer duistere laag aan het magische avontuur van Harry en zijn vrienden in de aanloop naar de tovenaarsoorlog.

Justin Freer, directeur van CineConcerts en producer/dirigent van de Harry Potter In Concert-serie: "De Harry Potter-filmserie moet je eenmaal in je leven gezien hebben, het is een cultureel fenomeen dat nog altijd miljoenen fans van over de hele wereld in verrukking brengt. Graag bieden wij fans voor de allereerste keer de mogelijkheid om de prijswinnende soundtracks te beleven, live gespeeld door een symfonieorkest, en dat allemaal terwijl hun geliefde film tegelijkertijd op het grote scherm wordt geprojecteerd. Dit is echt een onvergetelijke gebeurtenis."

Brady Beaubien van CineConcerts en concertproducer voor de Harry Potter In Concert-reeks: "Harry Potter prikkelt mensen overal ter wereld. Hopelijk beleven ze veel plezier aan de terugkeer naar de tovenaarswereld met deze geweldige muziek en de gehele film."

De kaartverkoop is gestart op www.rpho.nl. Kijk voor meer informatie over de Harry Potter In Concert-series op www.harrypotterinconcert.com.


Over CineConcerts
CineConcerts, een van de grootste producenten van filmconcerten, weet het begrip 'live entertainment' telkens weer te herdefiniëren. CineConcerts is opgericht door producer/dirigent Justin Freer en producer/schrijver Brady Beaubien en heeft wereldwijd al meer dan 1,3 miljoen mensen aan zich verbonden met meer dan 900 concertuitvoeringen in 48 landen. Recente filmconcerten: Rudy in Concert, de Harry Potter-filmconcerten, Gladiator Live, The Godfather Live, It's a Wonderful Life in Concert, DreamWorks Animation In Concert, Star Trek: The Ultimate Voyage 50th Anniversary Concert Tour, Breakfast at Tiffany's in Concert en A Christmas Dream Live.


Over Warner Bros. Consumer Products
Warner Bros. Consumer Products (WBCP), onderdeel van Warner Bros. Entertainment Company, brengt de bekendste entertainmentmerken en -franchises wereldwijd bij de fans thuis. WBCP ontwikkelt samen met de allerbeste licentiehouders prijswinnende productlijnen op het gebied van speelgoed, mode en woonaccessoires, en geeft merken als DC, Wizarding World, Looney Tunes en Hanna-Barbera uit. Ook van WBCP zijn baanbrekende attracties en attractieparken als The Wizarding World van Harry Potter en Warner Bros. World Abu Dhabi. Dit alles maakt WBCP een van de grootste bedrijven op het gebied van licentie- en retailmerchandise ter wereld.


Media contacten:

Rotterdam Philharmonic Orchestra
Stijn te Hennepe
T. 0031 6 144 98 029
E. stijntehennepe@rpho.nl

CineConcerts:
Andrew P. Alderete
(818) 859-7500
andrew@cineconcerts.com

Molly Kossoff
(818) 859-7500
mkossoff@cineconcerts.com

Warner Bros Consumer Products:
Stephanie Clark
818-954-7308
stephanie.clark@warnerbros.com Stijn te Hennepe
Marketing & PR

Tel: +31 (0)6 13738822 +31 (0)10 217 17 62
E-mail: stijntehennepe@rpho.nl

Geen berichten meer ontvangen van ons? Klik hier.
Stichting Rotterdams Philharmonisch Orkest, Kruisstraat 2, Postbus 962, 3000 AZ Rotterdam
www.rpho.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden