Wereldvluchtelingendag - 20 juni: Bakkie Doen op station Rotterdam Centraal
Wereldvluchtelingendag - 20 juni: Bakkie Doen op station Rotterdam Centraal (Foto: VluchtelingenWerk Nederland)

Iedereen uitgenodigd om een bakkie met een vluchteling te doen bij de piano op Rotterdam Centraal

Rotterdam - VluchtelingenWerk Nederland nodigt iedereen uit om op 20 juni, Wereldvluchtelingendag, op Rotterdam Centraal een bakkie te komen doen met vluchtelingen. Door het hele land bieden vluchtelingen op donderdag 20 juni voorbijgangers koffie en thee aan. Op Rotterdam Centraal kun je van 09.00 tot 13.00 uur een Bakkie Doen met een vluchteling en genieten van een minikoffieconcertje rondom de stationspiano.

“Vluchtelingen willen graag nieuwe mensen ontmoeten. Het gevoel krijgen van 'erbij horen' draagt bij aan een goede start en snellere integratie in Nederland. En dat begint vaak met iets ‘simpels’ als samen een kopje koffie drinken”, zegt Abdeluheb Choho, directeur van VluchtelingenWerk Nederland. Khaled Al Shareef uit Syrië doet dit jaar ook weer mee aan de actie: "Bakkie Doen geeft aan mij de kans om Nederlanders te ontmoeten. Ik kijk er naar uit nieuwe mensen te leren kennen. Hopelijk tot dan!"

Muziek en koffie

Dit jaar werkt VluchtelingenWerk voor Bakkie Doen opnieuw samen met Connexxion en voor het eerst met NS. Op 4 treinstations en 2 busstations zullen vluchtelingen muziek maken en koffie uitdelen. In Oost Nederland kan er in veel bibliotheken een bakkie worden gedaan en in Zuid Nederland kun je op kantoren van VluchtelingenWerk een vluchteling ontmoeten. In het Humanity House in Den Haag is de hele dag de mogelijkheid voor een Bakkie Doen. Kijk voor meer informatie op www.vluchtelingenwerk.nl/bakkiedoen

Meer berichten