Karsu.
Karsu.

Karsu, Josylvio (en veel meer!) tijdens Rotterdam Unlimited op Schouwburgplein

Rotterdam -  Karim Baggili, Karsu, de Niffo's, A Mili, Muthoni Drummer Queen en afsluiter Josylvio treden zaterdag 27 juli op tijdens Rotterdam Unlimited op het Schouwburgplein.

Karim Baggili
De zaterdag wordt aangevangen met de stemmige melodieën van de Belgische, van Jordanese/Joegoslavische afkomst, Karim Baggili. Karim, componist en autodidact gitarist en ud speler, componeert en arrangeert alle composities zelf en ze zijn allemaal van adembenemende schoonheid. Zijn inspiratie komt niet alleen uit Jordanië, maar uit het hele Middellandse Zeegebied waar hij met een zekere westerse jazzswing nog iets aan weet toe te voegen. Dit is cross-over op zijn aller- allerbest: melancholiek, melodieus, warm en gepassioneerd.

Karsu
Zangeres en pianiste Karsu (Amsterdam, 1990) heeft in haar nog jonge carrière al in meer dan twintig landen opgetreden, stond drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival. Voor haar album Colors (2015) schreef Karsu, op één compositie na, alle nummers zelf. De waardering van het publiek kwam tot uiting tijdens het Edison Jazz/World Gala in juni 2016, waar Karsu de Edison Jazzism Publieksprijs in ontvangst mocht nemen. Met Colors toert Karsu langs clubs en theaters in binnen- en buitenland.

De Niffo's
Ze zijn nog piepjong maar scoren al de ene na de andere hit op Youtube. Vier neefjes van 11 en 12 jaar vormen de rapformatie Niffo's. Broederliefde, ook uit Rotterdam, is het grote voorbeeld voor de superjonge rappers, maar ze willen meer. "Soms krijgen we reacties van 'jullie zijn mini-broederliefde' " zegt de 11-jarige Jahja. "We doen het niet alleen voor de shine, maar ook omdat we het leuk vinden, dat we gelukkig zijn en iets in ons leven kunnen bereiken."
 
A Mili
De roots en energie van de Surinaamse zangeres A Mili spatten eraf als ze samen met haar band de podia beklimt. Door de aanstekelijke Nederlandstalige songs met pop, urban en hiphop invloeden én een explosieve stage performance pakt A Mili het publiek en laat het deze niet meer los. Ze waren dan ook een van de grote favorieten tijdens Popronde 2018, en wonnen terecht de publieksprijs aka Paul Smits Award.
 
Muthoni Drummer Queen
De Keniaanse Muthoni Drummer Queen neemt je mee naar een modern Afrika: trots, sterk en ambitieus!  De 'koningin' van de urban scene van Nairobi geeft de Motown-formule een post-millennial make-over.
 
Josylvio
Hij is de man die Nederlandse teksten mixt met Arabische invloeden en daardoor letters met cijfers: rapper Josylvio scoort met elke track die hij dropt (altijd met een vette clip erbij) én met zijn eerste, nieuwe album Ma3seb. Miljoenen views op YouTube zijn niet te negeren: Josylvio is gearriveerd.

Er is natuurlijk nog veel en veel meer te zien op Rotterdam Unlimited. Kijk hier voor het complete programma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden