De Rijndam Racers en hun buddy’s tijdens de laatste training in Oostenrijk.
De Rijndam Racers en hun buddy’s tijdens de laatste training in Oostenrijk. (Foto: Rijndam Revalidatie)

Rijndam Racers klaar voor battle tegen andere revalidatiecentra

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Rijndam Racers, het handbiketeam van Rijndam Revalidatie, maakt zich op voor de HandbikeBattle op donderdag 13 juni. Tijdens deze wedstrijd beklimt het team op handbike de Kaunertal in Oostenrijk. Tijdens deze 20 kilometer lange rit met bijna 1.000 hoogtemeters en hellingen tot 11 procent, strijden zij tegen teams van andere revalidatiecentra uit verschillende landen. Het Rotterdamse team, al twee jaar op rij de winnaar, gaat er alles aan doen om de hoge verwachtingen opnieuw waar te maken.

Op armkracht de berg op
Het team van Rijndam Racers bestaat uit een gemotiveerde groep handbikers met een dwarslaesie of beenamputatie. Deze (oud) revalidanten kunnen hun benen niet of gedeeltelijk gebruiken en gaan daarom op armkracht de berg op. Het team wordt ondersteund door een groep medewerkers van Rijndam die onder andere hebben geholpen bij de trainingen, het zoeken naar sponsoren en het regelen van een onderkomen. Iedere handbiker heeft een persoonlijke buddy die tijdens de HandbikeBattle mee naar boven fietst ter ondersteuning. Ook in aanloop naar het evenement hebben handbiker en buddy regelmatig contact gehad, tijdens bijvoorbeeld trainingsmomenten en testbijeenkomsten. Dat het team de afgelopen tijd keihard gewerkt heeft om de Kaunertal te trotseren, blijkt ook uit de motiverende woorden van de teamcaptain: ‘’Succes kwam niet op jullie pad, jullie hebben ervoor geknokt!’’.

Bekendheid geven aan handbiken
De Rijndam Racers zijn klaar voor de HandbikeBattle. Er is dan ook hard voor getraind. Zo hebben paralympisch handbiker Jetze Plat, wielrenster en ambassadrice Lucinda Brand en oud-voetballer David Mendes da Silva met de Rijndam Racers meegetraind op een van de wekelijkse trainingsavonden. De Rijndam Racers willen met de deelname aan de HandbikeBattle meer bekendheid geven aan handbiken en sporten met een dwarslaesie/amputatie. De Rijndam Racers doen niet alleen mee voor zichzelf, maar rijden ook voor patiënten van Rijndam die nog maar net zijn geconfronteerd met een dwarslaesie of amputatie. Zo geven zij deze mensen de gelegenheid om tijdens hun revalidatiebehandeling kennis te maken met de handbikesport en met het plezier dat je eraan beleeft!

Meer informatie over de Rijndam Racers en de mogelijkheden om te steunen of aan te moedigen zijn te vinden op de website: www.rijndamracers.nl of via Facebook en Twitter!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden