Foto: Gemeente Rotterdam
Foto: Gemeente Rotterdam

Gemeente wil begrijpelijkere brieven sturen aan Rotterdammers in de bijstand

Rotterdam - De gemeente wil de dienstverlening aan Rotterdammers in de bijstand verbeteren. Begrijpelijkere en toegankelijkere brieven, meer Rotterdammers actief bellen bij besluiten die invloed hebben op het inkomen, terugdringen van de papieren rompslomp en de gemeente gaat voortaan soepeler om met de inspanningsperiode voor jongeren. Dit zijn voorbeelden van de acties uit het nieuwe beleidskader 'Mensenwerk' dat het college vandaag heeft aangeboden aan de gemeenteraad. Doel is meer mensen kansen bieden om een baan te vinden en te laten profiteren van de economische groei.

Rotterdammers in de bijstand moeten kunnen rekenen op een passende bejegening en betere dienstverlening, zo vindt het stadsbestuur. Brieven moeten begrijpelijker en toegankelijker worden, ook aan de toon van brieven wordt gewerkt. Meer Rotterdammers krijgen eerst een telefoontje bij besluiten die invloed hebben op het inkomen. Ook de klantvriendelijkheid op gemeentelijke locaties moet worden verbeterd en de papieren rompslomp teruggedrongen. Het is de bedoeling dat Rotterdammers zo snel mogelijk gaan merken dat er beter naar hen gekeken en geluisterd wordt.

Richard Moti, wethouder Werk en inkomen: "Vorig jaar heb ik een andere aanpak aangekondigd voor Rotterdammers in de bijstand: persoonlijke aandacht en maatwerk in plaats van een one-size-fits all benadering. Zo kijken we nu bij de aanvraag van een uitkering beter naar de mens achter de werkzoekende en naar wat er in iemands leven speelt. Problemen oplossen, zoals schulden en een baan vinden staan centraal. Dit beleidskader geeft een overzicht van alle andere inspanningen die we de komende jaren willen doen om die nieuwe aanpak verder handen en voeten te geven. Alles is erop gericht om mensen beter te leren kennen, alleen dan kunnen we goede matches maken en mensen duurzaam aan het werk krijgen."

Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/mensenwerk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden