Rijndam Revalidatie klimt samen met MS-patiënten naar de top

Rotterdam - Afgelopen maandag beklom team ‘Rijndam klimt tegen MS’ de Franse berg Mont Ventoux tijdens het evenement ‘Klimmen tegen MS’. Het team van Rijndam Revalidatie - bestaande uit vier MS-patiënten, hun persoonlijke buddy’s en medewerkers van Rijndam - wandelden met elkaar de berg op, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). De tocht was een succes!

Een goede voorbereiding is het halve werk
De Mont Ventoux beklimmen is niet zomaar iets. Er gingen dan ook maanden van training vooraf aan deze dag, waar de deelnemers met veel plezier naar uitgekeken hebben. Behandelaars van Rijndam hebben de afgelopen maanden het team intensief begeleid. Door middel van workshops en trainingen op onder andere de Rotterdamse Van Brienenoordbrug en de skiberg in het Hoge Bergse Bos in Bergschenhoek, werden de deelnemers klaargestoomd voor de klim naar de top.

De top is behaald
De top van de Mont Ventoux - die maar liefst 1912 meter telt - is behaald. Uiteraard niet zonder slag of stoot, maar team Rijndam klimt tegen MS heeft ook dit jaar weer een geweldige prestatie geleverd. Zo hebben de deelnemers zichzelf wederom overwonnen. Bovendien laten zij met hun inzet voor dit goede doel zien dat zij medepatiënten een warm hart toedragen. Iets om trots op te zijn. Eén van de deelnemers: ‘’Bijzonder, zonder MS had ik deze Kale Berg nooit beklommen’’. Op naar volgend jaar!

Klimmen tegen MS
Klimmen tegen MS werft gelden voor onderzoeksprojecten, gericht op de verbetering van kwaliteit van leven voor patiënten met MS. Rijndam neemt deel om geld op te halen voor dit doel en stimuleert tegelijkertijd een gezonde leefstijl, waar bewegen een onderdeel van is. MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) en is niet te genezen. Revalidatie kan leven met MS wel makkelijker maken. Bij Rijndam leert een specifiek deskundig team hoe men zo goed mogelijk om kan gaan met de beperkingen bij dagelijkse activiteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden