Foto: GinoPress B.V.

Nieuwe update: gasleiding dicht, veel bewoners Overschie terug naar huis

Rotterdam - In Overschie is het gevaar van een instabiele gasleiding geweken. De leiding is dichtgedraaid. Veel bewoners zijn terug naar hun huis. De woningen aan de Châlonsstraat en op het hoekje Schielaan/Parallelstraat zijn nog niet toegankelijk. In een aantal woningen is geen gas, in tientallen huizen geen water. Op de hoek van de Parallelstraat met de Terpstraat kun je water tappen, wel eerst koken!

In de buurt van de Schielaan is vanochtend een grote waterlekkage ontstaan. Het lek is gedicht  maar het water nog niet weg. Her en der zijn delen van straten verzakt. Bewoners van acht woningen hebben hun huis verlaten toen het water naar binnen stroomde. Vanwege de instabiele gasleiding worden er meer huizen ontruimd. De tijdelijke opvanglocatie is het Huis van de Wijk aan de Overschiehof 39.

Een metersgroot sinkhole blokkeert de weg op de kruising van de Parallelstraat en de Schielaan. Onder meer de Schielaan, Emmastraat, Oranjestraat en Châlonsstraat staan onder water. Basisschool De Regenboog (Delftweg) is bereikbaar via de Lagebrug (Overschiese Dorpsstraat).

Meerdere straten kwamen onder water te staan. De oorzaak is vermoedelijk een waterleidingbreuk, die ook een gaslekkage heeft veroorzaakt. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en hebben opgeschaald naar Grote Hulpverlening en GRIP 2. Meerdere woningen zijn ontruimd. De mensen worden elders opgevangen.e schade is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden