Gin Festival Rotterdam, een ginparadijs op de Kop van Zuid!

Rotterdam - Na de eerste succesvolle, uitverkochte editie van vorig jaar, keert Gin Festival Rotterdam dit jaar terug met maar liefst 120 gins op Kop van Zuid. De Cruise Terminal wordt op zaterdag 22 juni omgetoverd tot zomers ginparadijs waar liefhebbers allerlei soorten gin, tonics, jenevers en vermouths kunnen  proeven.

Daarnaast kunnen de bezoekers van het festival seminars bijwonen en gin proof worden door masterclasses van nationale - en internationale kenners. De Cruiseterminal is bij uitstek dé locatie waar het paradijsgevoel tot zijn recht komt. Met uitkijk op de Rotterdamse skyline en de ondergaande zon proef je de verschillende spirits in combinatie met streetfood.  

Gintastic experience: proeverijen en silent disco
Na de succesvolle edities in Leiden, Den Haag, Amsterdam en Utrecht dit voorjaar, keert het Gin Festival voor de tweede keer op rij terug in Rotterdam. Tijdens de ginminnende zaterdag wordt de grootste verzameling gin naar Rotterdam gebracht en kunnen bezoekers op ontdekkingstocht naar de inmiddels gevestigde drank. Gedurende de dag zijn sprekers uit binnen – en buitenland aanwezig en komen alle facetten van ontwikkelen, distilleren, verpakken en de geschiedenis van gin aan bod. Grote namen als Bobby's Dry Gin en Loopuyt Gin kruipen weer achter de stand én bezoekers krijgen de kans om kennis te maken met opkomende gin – en jenevermerken. Voor de volledige festival experience is er dit jaar een silent disco met verschillende DJ's. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Gin Festival Nederland. Voor een weekendje Rotterdam verkoopt Festicket combitickets van Gin Festival Rotterdam mét hotelovernachting in de Maasstad. Gin Festival Rotterdam is van 15.00 uur tot 22.00 uur geopend.

Gin Festival 2019
Het Gin Festival is de perfecte plek om met diverse gins én de makers ervan kennis te maken. Door de opkomst van gin buiten de Randstad wordt de gin-golf nu ook in deze regio's versterkt. Deze ontwikkeling is terug te vinden op de Gin-kaart van Nederland, die toont dat het aantal distilleerderijen dat gin maakt vanaf 2011 is gestegen van 11 naar ruim 40. Elk festival heeft een uitgebreid educatieprogramma, waar verschillende merken in participeren. Van de spirits tasting en masterclasses, tot de hosting van de Fever-Tree School of Gin."Wij zien het overbrengen van kennis als een van de speerpunten waarmee wij consumenten een groter liefhebber van gin kunnen maken. Tegelijkertijd is dit ook een belangrijke manier om – de voor velen - nieuwe spirits te laten proeven. Denk aan vermouth en jenever. Tegen een kleine betaling kunnen bezoekers deelnemen aan de interactieve masterclasses", aldus Mister Cocktail. De organisatie achter het populaire festival kiest voor de 3e keer op rij bewust voor plasticvrije festivalterreinen. 


Gin Festival Rotterdam
Adres                                                    Wilhelminakade 699, 3072 AP Rotterdam
Facebook                                             facebook.com/GinFestivalRotterdam
Ticketverkoop:                                    ginfestival.nl/tickets-rotterdam
Datum en tijden:                                22 juni: 15.00 – 22.00 uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden