Toonkunst Rotterdam Night of The Proms 010

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Toonkunst Rotterdam nodigt u uit voor een feestelijk jubileumconcert: Night of the Proms 010! Op 22 juni vieren wij dat Maria van Nieukerken 10 jaar onze dirigent is. Het wordt een afwisselende avond met feestelijke toppers uit de klassieke koormuziek én tien spiksplinternieuwe 1-minuut-opdrachtcomposities. Van klassiek, Latijns-Amerikaans tot lichte muziek, jazz en spirituals. Samen met de veelzijdige sopraan Claudia Patacca en Alvaro Pinto Lyon op gitaar en slagwerk brengen wij werken van Mozart, Brahms en Orff maar ook een aantal musical-favorites. Het concert op 22 juni 2019 begint om 20.15 uur in Citykerk Het Steiger, Hang 18 te Rotterdam, alles onder leiding van dirigent Maria van Nieukerken. Kaarten à € 25,- (€ 20,- vrienden, € 10,- t/m 18 jaar) te koop via www.toonkunst.nl of aan de zaal.

Om te vieren dat Maria 10 jaar bij ons is, zingen wij tien 1-minuut-opdrachtcomposities van hedendaagse componisten: Daan Manneke, Wim Henderickx, Monique Krüs, Adrian Williams, Patrick van Deurzen, Gustavo Trujillo, Huub de Vriend, Jeroen Manders, Roel van Oosten en Antoine Oomen. Tijdens de avond wordt de muziekbundel, die door Ascolta Music Publishing wordt uitgegeven, feestelijk gepresenteerd. Het feest wordt compleet doordat het publiek meezingt tijdens een aantal stukken en door het prachtige spel van PianoDuo Laura de Lange & Maria van Nieukerken. Het concert, de zaal en het koor zijn in galastijl en u doet toch zeker feestelijk met ons mee? Na afloop kunt u genieten van een feestelijke borrel.

Interactieve workshop met publiek vanaf 19.00 uur

Sopraan Claudia Patacca en dirigent Maria van Nieukerken geven u een voorproefje van wat de Proms te bieden heeft. En natuurlijk gaat u ook zélf zingend aan de slag. Een kort, interactief inspiratie-moment vlak voor het concert! Van 19.00 tot 19.45 uur, kosten €5, geen pin aanwezig. Opgeven via: publiciteit@toonkunst.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden