Bekende organist Minne Veldman treedt op in de Laurenskerk

Rotterdam – De bekende organist Minne Veldman viert dit jaar zijn 25-jarig organistenjubileum met een orgeltournee door Zuid-Afrika, een orgeltrip naar Parijs en een 8-delige jubileumtour door Nederland. In deze jubileumtour doet hij op zaterdag 22 juni 2019 de Laurenskerk in Rotterdam aan met een orgelconcert op het vermaarde Marcussen-orgel, dat begint om 19.30 uur.

In de Laurenskerk speelt Minne Veldman een zeer afwisselend programma, met o.a. werken van Asma, Bach (de monumentale Passacaglia), Vierne, Guilmant en Dubois. Minne Veldman besluit zijn concert met eigen werk: Koraalfinale over "Psalm 145".

Voorafgaande aan het concert geeft de organist een mondelinge toelichting op het programma. Op een groot videoscherm kunnen bezoekers hem zien spelen. Ook zijn er cd's en orgelboeken te koop. Kaarten zijn vanaf een halfuur voor aanvang verkrijgbaar aan de kerk.

Meer informatie over het concert in Rotterdam (waaronder het volledige programma en de toegangsprijzen) en de jubileumtour is te vinden op www.orgelconcertenminneveldman.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden