Foto: Carolina Linares

Volksuniversiteit geeft cursussen buiten op het Heemraadsplein

Rotterdam -  De cursussen van de Rotterdamse Volksuniversiteit zijn op zaterdag 22 juni voor één keer buiten op het Heemraadsplein. Tussen 13.00 en 16.30 geven docenten gratis korte lessen aan geïnteresseerden, vaste cursisten, toevallige voorbijgangers en buurtbewoners.

Hoe is het om net nieuw te zijn in Nederland? Je ontdekt het als je meedoet aan de allereerste les Nederlands. Leer Sranan (Surinaams) met woorden uit de wijk. Verdiep je in de verhalen die zich afspelen rondom het Heemraadsplein bij de cursus Stadsliteratuur. Leer de basis van het portrettekenen, of je eerste woordjes Arabisch. De cursussen zijn een vooruitblik op het nieuwe cursusprogramma van de Rotterdamse Volksuniversiteit, Rotterdams grootste ongesubsidieerde cursusinstituut waar iedereen zichzelf kan ontwikkelen.

Naar buiten
"Met Volksuniversiteit op het Heemraadsplein zoeken we de verbinding met de stad. Bij ons leer je in, met én van Rotterdam en dat zie je ook terug in het nieuwe cursusprogramma dat in september start", vertelt directeur Teun de Booij.

De cursus Over de Transformatie van Rotterdam van stadsgids Ferrie Weeda bestaat naast de lessen bijvoorbeeld uit vier excursies. In de cursus Straatfotografie in Delfshaven is er interactie tussen de cursisten en de wijk. Daarnaast zorgen samenwerkingen met organisaties in de stad voor meer diepgang in het nieuwe cursusseizoen. De eenakters uit de cursus Schrijf je eigen Rotterdamse mythische eenakter worden bijvoorbeeld gespeeld door acteurs van Werkplaats Formaat.

Ruim 400 cursussen
In september gaan de ruim 400 cursussen van cursusseizoen 2019-2020 start. Nederlands, vreemde talen, creatieve vakken, professionele vaardigheden, digitale vaardigheden, kunstgeschiedenis, filosofie of koken: je kunt het zo gek niet bedenken of je leert het bij de Rotterdamse Volksuniversiteit. Op de website zijn de nieuwe cursussen al te vinden. Tijdens Volksuniversiteit op het Heemraadsplein op 22 juni wordt de nieuwe cursusgids uitgedeeld, daarna valt de brochure in de brievenbussen. Ook is hij af te halen bij de Volksuniversiteit en op verschillende plekken in de stad.

Volksuniversiteit op het Heemraadsplein
Zaterdag 22 juni – 13.00 tot 16.30 uur – Heemraadsplein Rotterdam
Toegang gratis, aanmelden niet nodig
www.volksuniversiteitrotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden