Het winnende team van de Erasmus Consultancy Battle samen met het bestuur van SOLVE Consulting Rotterdam
Het winnende team van de Erasmus Consultancy Battle samen met het bestuur van SOLVE Consulting Rotterdam (Foto: Laura Koorevaar)

Studenten werken aan 'resilient' maken van Bospolder-Tussendijken

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Eind mei vond de eerste editie van de Erasmus Consultancy Battle plaats op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens de Erasmus Consultancy Battle streden vijf teams van zes verschillende studieverenigingen om de beste oplossing voor een case. De studenten vertegenwoordigden in deze strijd hun eigen studievereniging en studieachtergrond, waaronder bestuurskunde, bedrijfskunde, economie, marketing, filosofie en beleid & management in de gezondheidszorg. De case is ontwikkelt in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en draaide om het “resilient” maken van de wijk Bospolder-Tussendijken in stadsdeel Delfshaven. Met resilient wordt bedoeld dat de wijk veerkrachtig kan omgaan met sociaal-economische veranderingen en klimaatadaptatie. Op dit moment hebben de inwoners van Bospolder-Tussendijken te maken met verschillende sociaal-economische problemen en ondervinden zij de negatieve gevolgen van klimaatverandering. De studenten hebben voor deze kwesties creatieve oplossingen bedacht, waarbij zij hulp kregen van professionele consultants van Deloitte, Twynstra Gudde en Gupta Strategists.

Na een dag ideeën delen, verbeteren en uitwerken hebben alle teams vol overtuiging hun eindpresentatie gegeven. De winnaar werd verkozen door de jury leden Anne Weeda (Interim manager Gemeente Rotterdam) en Emile van Rinsum (Directeur Rotterdams Milieu Centrum). Het winnende idee was het opzetten van een Foodhub in Bospolder-Tussendijken met bijbehorende gemeenschappelijke tuin. Een idee dat aldus de jury direct uitvoerbaar is in de wijk en dat goed gebruik kan maken van de verschillende culturele achtergronden in de buurt. De winnaars gingen naar huis met de wisselschaal en een dinerbon van Eetcafé ‘t Keerpunt voor het hele team.

De Erasmus Consultancy Battle is ontstaan uit een samenwerking tussen studenten consultancy organisatie SOLVE en studievereniging In Duplo (voor studenten die zowel economie of bedrijfskunde als rechten studeren). Het evenement maakt bovendien deel uit van de lustrumactiviteiten van het 21ste lustrum van de Erasmus Universiteit. Het lustrum staat in het teken van het thema “Science meets City”. Dit thema kwam duidelijk terug in de Erasmus Consultancy Battle waar studenten met een wetenschappelijke opleiding zich buigen over een van de kwesties waar de stad mee te maken heeft. Na alle positieve reacties van de consultancy bedrijven, de juryleden en de deelnemers zijn beide verenigingen van plan het evenement volgend jaar opnieuw te organiseren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden