Voorganger van Noorderlicht en initiatiefnemer van de Overdagkerk ds. Niels de Jong.
Voorganger van Noorderlicht en initiatiefnemer van de Overdagkerk ds. Niels de Jong.

Rotterdam krijgt kerk voor toeristen in de Waalse Kerk

Rotterdam - Het toerisme in Rotterdam bloeit als nooit tevoren. Vanuit alle windstreken in de wereld bezoeken mensen onze mooie stad. Daarom begint Noorderlicht Rotterdam in de historische Waalse Kerk aan de Pierre Baylestraat 1 een Overdagkerk voor toeristen. Vanaf 12 juni is de kerk elke woensdag open van . 

"Onze ervaring is dat uitgerekend bij deze locatie, zeker in het toeristenseizoen, toeristen en wijkbewoners binnenlopen. Daarom is het ons voornemen faciliteiten te gaan bieden in de vorm van mogelijkheden tot gebed, een persoonlijk gesprek, het aansteken van een kaarsje, meedoen met een gebedsmoment of overdenking of gewoon even in de stilte zitten' aldus voorganger van Noorderlicht en initiatiefnemer van de Overdagkerk ds. Niels de Jong.

De kerk is bedoeld voor alle soorten mensen die onderweg zijn: passanten, toeristen, dagjesmensen. Maar ook mensen die op weg zijn naar hun werk, of van/naar het Oogziekenhuis op weg zijn, of op weg zijn om hun kind van school te halen.

"Geheel los van de religieuze functie bieden we graag een publieke nutsfunctie voor de wijk. Wij denken aan een programma tegen eenzaamheid in de buurt, een inloophuis voor mensen die behoefte hebben aan een praatje met koffie, een locatie voor ontmoeting, ontspanning en verbinding: ongeacht je afkomst, huidskleur, voorkeuren of levensovertuiging. Wij proberen daar vrijwilligersfuncties bij te ontwikkelen voor mensen die vanuit zo'n rol willen meedoen in de Rotterdamse samenleving (waaronder mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt). Wij zijn er vanuit overtuigd dat dit bijdraagt aan de sociale cohesie en veiligheid in de stad en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan de (sociale) vitaliteit van de Rotterdammers".

Kijk hier voor meer info over de kerk en het programma. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden