Muren van Bloemhof versierd met enorme kindertekeningen

Rotterdam - In de wijk Bloemhof wordt deze week druk geschilderd. De Rotterdamse kunstenaars Nina Valkhoff en Painture Collective werken aan botanische muurschilderingen (meer dan 200 vierkante meter) op basis van kindertekeningen uit de buurt. Zo zien deze kinderen hun creatieve werk vereeuwigd op muren van een slooppand in Bloemhof. Uniek voor dit project is dat de tekeningen niet 1 op 1 op de muur komen, maar in een collage en vergezeld van realistische bladeren op de muur worden gezet.

De afgelopen weken volgden 100 kinderen van 3 basisscholen workshops bloemen tekenen. Ze leerden onder meer dan bijen en insecten onze hulp hard nodig hebben en we ze kunnen helpen door meer groen en bloemen te planten. Bij de scholen zijn geveltuinen aangelegd die de kinderen zelf onderhouden. 

Uit de opgehaalde tekeningen zijn 15 tekeningen gekozen die momenteel worden geschilderd op het Dahliablok. Een woningblok dat over 3 jaar zal plaatsmaken voor nieuwbouw. Drie jaar lang zijn deze botanische kindertekeningen dus te bewonderen in de wijk. Dit project is onderdeel van de grotere beweging Bloemen voor Bloemhof, waarbij kinderen en bewoners op verschillende manieren bezig zijn met natuur en creativiteit.

Kunstenares Nina Valkhoff (internationaal werkend kunstenares, onder andere bekend van de geschilderde naaktkat in Charlois) is één van de kunstenaars die de dankbare taak heeft om de kindertekeningen op de muur te zetten. Ze schildert deze vergezeld van haar eigen creaties, realistische groene bladeren en bloemen. Zo vormt het een organisch geheel. De natuur neemt het gebouw weer over en straalt vertrouwen en vrolijkheid over. 

Op woensdagmiddag 3 juli om 14 uur vindt de feestelijke opening plaats, de muurschildering wordt geopend door wethouder Moti en heel veel kinderen uit de wijk Bloemhof. 
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden