Foto: Arco van der Lee

Café- restaurant Publiek is gesloten en gaat inboedel veilen

Rotterdam -  Op de ramen van café- restaurant Publiek aan het Weena hangen papieren met daarop de mededeling 'online veiling'. Dat is geen goed teken. Veilinghuis BVA Auctions kondigt voor maandag 17 juni een online veiling aan.

Binnen in het restaurant is alles stil. Op de stoep staat nog een bord met reclame voor 'locally roasted coffee to go'. De website is nog gewoon in de lucht, maar DeBuik.nl meldt 'Dit restaurant is permanent gesloten'.

Nog niet zo lang geleden leek het restaurant een mooie toekomst te hebben. De Havenloods meldde op 17 januari:

"Willem Tieleman en Souad el Hamdaoui, eigenaren van Jamie's Italian in Rotterdam en Den Haag, kondigen met trots de opening van een nieuwe hotspot aan op het Weena. Op zaterdag 19 januari opent Café Restaurant Publiek waar je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat welkom bent en kunt genieten van crispy croissants, kruidige koffie en van smaakvolle salades tot aan vers gevangen vis."

Klanten konden dat waarderen, blijkt uit recensies op internet. "Mooie zaak, goed eten, goede service", is er een van. Maar blijkbaar was dat niet voldoende. Eerder zat ik hetzelfde pand Jamie Oliver's Diner. Dat hield het een jaar vol en sloot in december 2018. 

(Door Arco van der Lee)

Meer berichten