Het 130 jarig jubileum viert CJV Feijenoord zaterdag 15 juni met een gezellig buurtfeest voor jong en oud.(Foto: Larice Schuurbiers)
Het 130 jarig jubileum viert CJV Feijenoord zaterdag 15 juni met een gezellig buurtfeest voor jong en oud.(Foto: Larice Schuurbiers) (Foto: )

Wat gebeurt er in de buurt?

Workshop Omgaan met dementie

Noord - Wanneer iemand moeilijk kan lopen, geven we die persoon even een arm. Dat gaat bijna vanzelf. Wanneer we echter te maken hebben met een mens met dementie, dan staan we vaak met twee linkerhanden en weten we niet zo goed wat we moeten doen of juist moeten laten. Bent u vrijwilligerscoördinator en/of vrijwilliger die werkt met ouderen? Of bent u mantelzorger bij mensen met dementie? Dan is de workshop Omgaan met dementie op donderdag 13 juni iets voor u. Huis van de wijk Mozaïek, Schommelstraat 69, 9.30 t/m 12.30 uur.

Seniorensoos, Workshop tekenen

Delfshaven - Voor iedereen van 65 jaar en ouder in Delfshaven organiseert Creatief Welzijn Senioren regelmatig op donderdag de Seniorensoos. Dit keer gaan we tekenen met Germaine Sanders. Kosten bedragen 2,50 euro per persoon, te betalen bij binnenkomst. Donderdag 13 juni, aanvang 14.00 uur.

Wandelen door historisch Schiedam

Rotterdam - Donderdag 13 juni is er vanaf 14.00 uur een rondgang door het centrum van Schiedam, waar de geschiedenis bewaard gebleven is in tal van gebouwen, bruggen, straatnamen en natuurlijk de havens en molens. Een wandeling door historisch Schiedam met zicht op de vele monumenten, gelardeerd met verhalen over graven van het Hollandse, Henegouwse, en Beierse Huis; over havens en overslag, lakennijverheid, visserij en scheepsbouw, religie, proveniers, molens, jeneverstokerijen, varkens en lombarden. Kosten: prijs per volwassene 6 euro prijs per kind 3 euro. Houders van de Rotterdam-pas mogen per jaar eenmaal gratis mee. De wandeling is rolstoelvriendelijk. Bij voorkeur aanmelden via www.gilderotterdam.nl.

Gamen XXL in Islemunda

IJsselmonde - Gamen op XXL-formaat: dat wil je meemaken! Grijp je kans op donderdag 13 juni in de filmzaal van Theater Islemunda in IJsselmonde. De professionals van R3C Gaming verzorgen weer een gamesessie met de vetste games! Kom met je oude vrienden – of maak nieuwe. Voor de echte gameliefhebber is het een unieke kans: gamen op supergroot formaat in de filmzaal van Theater Islemunda. Heb je tussendoor trek gekregen? De brasserie van Islemunda heeft alles in huis om je honger te stillen. Toegang gratis, Theater Islemunda (filmzaal), Herenwaard 10, aanvang 16.00 uur.

Het Natte T Festival 'Light'

Ommoord - Het Natte T Festival is een avondvullend entertainmentprogramma over de Rotterdamse taal. Dompel je vrijdag 14 juni in Bibliotheek Ommoord onder in de Rrrottûdamse taal met op het programma: Roel Pot – Cursus Plat Rotterdams Jan Dorpmans – Rotterdamse liedjes Chris Blok – Rotterdamse Spoken Word Herco Kruik – over Rotterdamse Bijnamen. Verder draaien we tussendoor lekkere Rotterdamse muziek en zijn er diverse humoristische fillempies te zien. Een retegezellige avond dus! Toegang 6,50 euro voor leden, 7,50 euro voor niet-leden. Vrijdag 14 juni, 20.00 t/m 22.30 uur, Bibliotheek Ommoord, Briandplaats 21.

130 jaar CJV Feijenoord

Feijenoord - CJV Feijenoord gaat het 130-jarig jubileum groots vieren op 15 juni met een buurtfeest. Alle wijkbewoners, leden en oud-leden zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur bij het CJV aan de Nassauhaven 297. Er is onder meer een rommelmarkt, kinderspelen, een borrel voor oud leden en een voetbalclinic van de Feijenoord Foundation. Bekijk het volledige programma op www.cjvfeijenoord.nl.

Lyrics and Lemongrass

Feijenoord - Op zondag 16 juni nog niets te doen? Bij de Rotterdamse Munt (Rosestraat 200) kan je tijdens Lyrics and Lemongrass terecht voor muziek uit verschillende genres, uit alle windstreken. Kom gezellig langs en geniet van de muziek tussen het groen, met een heerlijk kruidendrankje en hapje! The Mourning Glories zijn drie multi-instrumentalisten die betoverende zangharmonieën combineren met het beste van de oude jazz, blues en folkmuziek! Zondag 16 juni 12.00 uur.

Vaderdag bierproeverij

Prins Alexander - Het ideale uitje voor Vaderdag is in Ontmoetingscentrum Prinsenhof. Neem je vader mee of trakteer jezelf zondag 16 juni met vrienden op het lekkerste geschenk van deze dag. We laten je vijf bijzondere biertjes proeven en we serveren er ook wat bijpassende hapjes bij. Prijs: 10 euro. Inschrijving: bij de receptie. Prinsenhof ontmoetingscentrum, Bramanteplein 2, 16 juni 15.00 t/m 17.00 uur.

Shantycafé op lichtschip V11

Centrum - Zondag 16 juni is er voor de 97e keer het Shantycafé Rotterdam. Aan deze middag werken de groepen Seyl en Treyl uit Oudewater en Locked up together uit het Verenigd Koninkrijk mee. De middag zal spontaan verlopen waarbij de bezoekers de kans krijgen die ene solo te zingen.Neem je muziekinstrument mee. Misschien een mooi gedicht over de oude zeilvaart. Van harte welkom en draagt het voor. Misschien komt Zita Duson ook nog even langs om haar nieuwste lied uit te proberen. Lichtschip V11, Wijnhaven 101, 15.00 tot 18.00 uur.

Nacht van de Vluchteling

Zuid - Rotterdam is in de nacht van 15 op 16 juni voor de tiende keer het decor van de Nacht van de Vluchteling. De nachtelijke sponsorloop start in de Maassilo en finisht de volgende ochtend in Den Haag. Meedoen? Kijk op www.nachtvandevluchteling.nl.

Ook in de krant? Ga naar www.dehavenloods.nl en Schrijf Mee!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden