Foto: Bas Czerwinski
Foto: Bas Czerwinski (Foto: Bas Czerwinski)

De uitgaanstips van Rotterdam Festivals!

Donderdag
13 juni

19:00 uur Leesclub: met Chinouk Thijssen
Op deze bijeenkomst wordt het boek Truth or Dance gepresenteerd. Auteur Chinouk Thijssen is zelf ook aanwezig om samen te discussiëren over haar nieuwe boek, onder het genot van een hapje en een drankje.
Centrale Bibliotheek

14.00 uur Historisch Schiedam
Een stadswandeling door historisch Schiedam langs de vele monumenten. De route loopt door het centrum van Schiedam, waar de geschiedenis wordt belicht van historische gebouwen, bruggen, straatnamen, havens en molens.
Gilde Rotterdam

Vrijdag
14 juni

11.00 uur 50th Poetry International Festival
Vier dagen vol poëzie waar opkomende talenten en gerenommeerde dichters hun werk voordragen. Ook is er een randprogramma met film, muziek, interviews, themabijeenkomsten en masterclasses.
De Doelen


20.00 uur Het Natte T Festival
Een avondvullend entertainmentprogramma over de Rotterdamse taal. Zo leer je alles over plat Rotterdams, Rotterdamse liedjes, Rotterdamse spoken-word en Rotterdamse bijnamen.
Bibliotheek Ommoord

Zaterdag
15 juni

11.00 uur Dag van de Architectuur
Tientallen bijzondere gebouwen open hun deuren voor een uniek kijkje achter de schermen. Onderweg kom je alles te weten over de ideeën achter het ontwerp. Verder zijn er wandelingen, presentaties en vaartochten.
Diverse locaties


12.00 uur Rotjekoor
Op deze dag zijn er 26 locaties waar koren je enthousiast toezingen. Van pop tot rock, van musical tot shanty, van operette tot jazz en van gospel tot wereldmuziek. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.
Diverse locaties

Zondag
16 juni

14.00 uur Openluchttheater Afrikaanderwijk
Het Afrikaanderplein wordt omgetoverd tot een waar openluchttheater. Met muziek en workshops is het goed vertoeven voor zowel de papa's en mama's als de kids.
Afrikaanderplein


13.00 uur Lyrics and Lemongrass: The Mourning Glories
Zin in een ontspannen concert, middenin de natuur? The Mourning Glories spelen er jazz, blues en folkmuziek. Geniet vanuit je luie stoel van muziek en lekkere versnaperingen.
Stadskruidentuin Rotterdamse Munt

Dinsdag
18 juni

19.00 uur De Spelletjes Freak
De gehele maand juni speel je gezellige spelletjes. Rummikub, mens erger je niet, risk, monopoly, kolonisten, dammen, domino en andere ouderwetse bordspelen worden uit de kast gehaald voor een avond vol vermaak.
De Doelen

Woensdag
19 juni

20.30 uur Closer to Jazz Sessions
Ben je muzikant of jazzliefhebber en doe je niets liever dan jammen met de jazzhelden van nu? Tijdens deze concerten en jamsessies krijg je de kans om de (inter)nationale jazztop te zien.
Stadsbrasserie Rotterdam

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden