(Foto: Bas Czerwinski)
(Foto: Bas Czerwinski) (Foto: )

Schijnwerper op onze rijke Rotterdamse architectuur

Rotterdam - De Dag van de Architectuur bestaat uit twee dagen - 15 en 16 juni - waarop de bijzondere architectuur van Rotterdam in de spotlights wordt gezet. Het weekend is onderverdeeld in vier markante gebieden van de stad. Ontdek de gebouwen van het Maritiem District, de Wilhelminapier, het Museumpark en het Lloydkwartier via rondleidingen, gebiedswandelingen en presentaties.

Tussen de Erasmus- en de Willemsbrug ligt het Maritiem District. Met veel nieuwe bouwprojecten op de planning zal het Maritiem District de komende jaren weer compleet van uiterlijk veranderen. Komend weekend zijn er wandelingen in het Maritiem District en kun je een woning in The Red Apple en de Wikkelboat bezoeken.

In het Lloydkwartier zijn er wandelingen en een muzikale kindertour bij Podium Grounds en kun je in het 'Makers District' M4H kamperen op de recent geopende Culture Campsite. In en rond het Museumpark gebeurt ook van alles, zoals de Villapark Tour met een gids die een toelichting geeft bij de bijzondere villa's.

Ook de Wilhelminapier is in beweging.In het weekend ontdek je hoe het gebied vroeger was, hoe het nu functioneert en hoe het er in de toekomst mogelijk uit zou kunnen zien.

Kijk voor het programma op www.dagvandearchitectuur-rotterdam.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden