De boys van NNF die het voetbalfestival hebben opgericht en elk jaar meedoen. (Foto: Moniek Arens van Enzeau)
De boys van NNF die het voetbalfestival hebben opgericht en elk jaar meedoen. (Foto: Moniek Arens van Enzeau) (Foto: )

NFF Challenge Sports Cup, een voetbalfestival voor vriendenteams

Rotterdam - De NFF Challenge Sports Cup is dit jaar voor het eerst in Rotterdam: zaterdag 15 juni op sportpark Oosterflank bij voetbalvereniging Alexandria'66. Nieuw is ook dat er voor het eerst vrouwenteams deelnemen. Ook zijn, na het eerste event vier jaar geleden, de DJ's weer terug. Wat niet verandert, is de vriendschappelijke sfeer. "Het is méér dan een toernooi, het is een voetbalfestival", zegt organisator Dwight Krolis.

"We konden dit jaar niet meer terecht bij Zwervers in Capelle aan den IJssel, waar we de afgelopen jaren te gast waren", verklaart Krolis. "Er waren meerdere clubs in beeld voor een nieuwe locatie. Bij Alexandria hebben we veel ruimte: drie kunstgrasvelden. Ik verwacht dat wij er ook op deze nieuwe locatie weer een mooi voetbalfestival van maken."

De NNF Cup is een jaarlijks festival voor vriendenteams. Maximaal dertig zeventallen spelen in zes poules van vijf teams. Een week geleden hadden zich al vier vrouwenteams aangemeld. Krolis: "Het zijn allemaal vriendenteams, de meeste met spelers van het Nederlandse amateurvoetbal én het betaalde voetbal. Bij NNF Sports geloven wij in de verbindende kracht van voetbal. Daarom organiseren wij voetbalevenementen gericht op het bij elkaar brengen van allerlei groepen mensen om zo nieuwe vriendschappen te stimuleren."

Voor de komende editie zijn er inschrijvingen van bijvoorbeeld twee teams uit België en teams uit Purmerend, Amsterdam en Almere.

NNF staat - vreemd genoeg - voor 'No New Friends'. De stichting is opgericht door een groep van veertien voetbalvrienden, onder wie Excelsior-voetballer Luigi Bruins en Dwight Krolis, die jarenlang op hoog niveau bij amateurclubs voetbalde, zoals Zwart-Wit'28 en Noordwijk.

"Heel belangrijk vinden wij de sportieve sfeer", aldus laatstgenoemde. "We hebben scheidsrechters met empathie, die de spelers wel kort houden. De wedstrijden beginnen op tijd en het is nog nooit uit de hand gelopen. Dankzij onze sponsors kunnen we het inschrijfgeld laag houden maar toch onder meer de muziek en een uitgebreid lunchpakket voor alle teams aanbieden."

Meer informatie: nnfsports.nl

Meer berichten