R&B- en soulicoon Raphael Saadiq komt naar Theater Rotterdam

Rotterdam - Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. Saadiq is een icoon binnen de R&B en soul wereld. Al jaren staat de Amerikaanse zanger en producer garant voor ouderwets soulvol vakmanschap op hoog niveau. Op dinsdag 22 oktober 2019 treedt de soulzanger op in Theater Rotterdam, Schouwburg. De kaartverkoop start vrijdag 14 juni om 10.00 uur. 

Raphael Saadiq, geboren als Charlie Ray Wiggins, is een artiest die alles kan. Zo speelde hij op jonge leeftijd als bassist met Prince tijdens de 'Parade Tour'. Hij richtte vervolgens de rhythm & blues formatie Tony! Toni! Tone! op waarmee Saadiq als leadzanger grote hits scoorde. Op het hoogtepunt stapte Saadiq uit het trio om zich te richten op zijn solocarrière. Zijn solodebuut 'Instant Vintage' (2002) werd vervolgens meteen voor vijf Grammy's genomineerd. En dat terwijl Saadiq net zonder platencontract bij een grote maatschappij zat!

Tussendoor maakte Raphael Saadiq zich met de supergroep Lucy Pearl onsterfelijk door de hits 'Don't mess with my man' en 'Dance tonight'. Naast zijn solocarrière is Saadiq ook verantwoordelijk voor veel grote successen binnen de hedendaagse R&B. Hij produceerde voor grootheden als D'Angelo (zijn Grammy-winnende album 'Untitled'), The Roots, Snoop Dogg, Mary J. Blige en Erykah Badu.

Nieuwe plaat op komst
Zijn laatste album 'Stone Rollin' stamt alweer uit 2011, Saadiq was simpelweg te druk met het produceren van muziek voor andere artiesten en series als Issa Rae's 'Insecure' en de documentaire 'Step'. Maar nu werkt de soulzanger gelukkig volop aan zijn eigen muziek, want de geboren performer wil het liefst zo snel mogelijk de bühne weer op met zijn vijfde plaat die deze zomer het levenslicht zal zien.

Raphael Saadiq
Dinsdag 22 oktober 2019
Theater Rotterdam, Schouwburg
Grote zaal, staan- en zitplaatsen (ongeplaceerd)
Zaal open: 19.00 uur | Aanvang: 20.30 uur
Tickets a 32,50 (inc. servicekosten) zijn vanaf vrijdag 14 juni om 10.00 uur verkrijgbaar via 
ticketmaster.nl | rotown.nl | motelmozaique.nl | theaterrotterdam.nl | bird-rotterdam.nl | lantarenvenster.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden