Tess Ten Berge in oranje-blauwe pakje op hoogste podium met winnaars in andere categories
Tess Ten Berge in oranje-blauwe pakje op hoogste podium met winnaars in andere categories (Foto: S. Ten Cate)

Prachtige prestatie Tess ten Berge bij Open Bredase Turnkampioenschappen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Tijdens de 26ste Open Bredase Turnkampioenschap (OBTK) hebben twee turnsters van NGV, Annika Mooijman en Tess Ten Berge uit Nesselande, de eerste plaats behaald op de meerkamp.

Sportcentrum de Scharen in Breda was afgelopen Pinksterweekend het toneel voor het OBTK 2019. Annika Mooijman en Anne Korthagen mochten zondag voor NGV als eerste aan de bak in de categorie Junior D. Na een wat gespannen start op de brug en een val voor beide turnsters bij het onderdeel balk, revancheerde zij zich met mooie oefeningen op de vloer en bij de sprong. Annika wist met een punten totaal van 41,950 het kampioenschap veilig te stellen met slechts 0,05 punten voorsprong op de nummer 2. Anne behaalde uiteindelijk een verdienstelijke 4de plaats.

Britt van Tuinen en Jet Noomen behaalde later op de dag bij de categorie Jeugd 2 E een 7de en een 8ste plek.

Op maandag ochtend behaalde Lize Schenkel voor NGV een prachtige 3de plek bij de categorie Instap N3. In dezelfde categorie werd Esmee Wieske 8ste. Aan het eind van de ochtend wist Tess ten Berge de goede prestaties van NGV voort te zetten door wederom een kampioenschap binnen te slepen. Dit keer in de categorie Pupil 1 N3. Dane Boer werd in deze categorie 7de.

Als laatste kwamen Fabienne Broeder, Evi Schenkel en Danique van Dijk in de categorie Pupil 2 N3 in actie. Fabienne sloot het toernooi af met een verdiende 3de plek terwijl Evi en Danique een nette 5de en 7de plek behaalde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden