Stockfoto politie Rotterdam
Stockfoto politie Rotterdam

Schietpartijen Kralingen, Zuidwijk, Delfshaven... 'Dit moet stoppen!'

Rotterdam - Het was een bizar drukke avond gisteren voor de politie. Op drie plekken in stad zijn schietincidenten geweest. In Delfshaven, Kralingen en Zuidwijk. De politie laat weten er schoon genoeg van te hebben. 'Dit moet stoppen.'

In 2018 waren er 71 schietpartijen in de regio Rotterdam, zo meldt de politie. 'Automatische vuurwapens werden in woonwijken leeg geschoten op tijdstippen dat omwonenden en zelfs kinderen nog op straat waren. Kogels vlogen cafés en huizen in, zelfs door speeltuinen. Het zijn niet alleen conflicten tussen criminelen. Er vallen ook onschuldige slachtoffers. Dat moet stoppen. Maar dat kunnen wij niet alleen.'

De politie hield zondagavond drie verdachten aan die betrokken zijn geweest bij een schietpartij aan de Waldeck Pyrmontlaan in Kralingen. Rond 21.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op straat met een groep mannen. Die vechtpartij eindigde in een schietpartij. Een van de aangehouden verdachten is vervoerd naar het ziekenhuis omdat hij een schotwond in zijn been had. 

Eerder op de avond vond er ook al een schietincident plaats aan de Heitkamp in Zuidwijk. Daar werd een 33-jarige verdachte aangehouden. Het slachtoffer belde rond 19.00 uur de politie met de mededeling dat hij was beschoten. Omdat het slachtoffer kennelijk niet direct door had dat hij was geraakt, liep hij eerst nog naar zijn woning aan de Oldegaarde. Voor zijn verwondingen moest hij uiteindelijk toch geholpen worden in het ziekenhuis. De politie kon even later een verdachte aanhouden in zijn woning aan de Lelienstein. De verdachte en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar en mogelijk lag de toedracht in een voorafgaande ruzie. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zondagavond vond ook nog een derde schietincident plaats. Dit keer in Delfshaven. Aan de Bartel Wiltonkade werden gisteravond schoten gehoord. In de straat werd in ieder geval een huls aangetroffen. De verdere toedracht van het incident blijft echter nog onduidelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden