Marguerite Melchers en Robert van der Kroft van Comics, Art & Beer.
Marguerite Melchers en Robert van der Kroft van Comics, Art & Beer. (Foto: )

Robert en Marguerite ontvangen Martin Lodewijk op Comics, Art & Beer

Rotterdam - Als je op zoek bent naar origineel werk van grafische kunstenaars, illustratoren en striptekenaars dan kun je terecht bij Comics, Art & Beer. Iedere tweede zondag van de maand vindt deze kunstbeurs en broeiplek voor alle vormen van grafische kunst plaats in Rotown.

Door Mark Ritsema

Comics, Art & Beer werd vanuit Rotown bedacht door producente Marguerite Melchers. "Ik zie het als een kleine kunstbeurs waar iedere grafische kunstenaar een tafel tot zijn of haar beschikking krijgt om werk te tonen en aan te bieden. De tafels zijn gratis, net als de entree."

"Het is ongelofelijk hoeveel jong talent er rondloopt dat illustreert voor tijdschriften, kranten, stripbladen, merken, kleding, noem maar op. Velen maken daarnaast autonoom werk als strips of eigen blaadjes. Ze bedenken een eigen t-shirtlijn of houden zich bezig met streetart. De bezoeker kan dit werk kopen. Ik kan je voorspellen dat je er heel hebberig van wordt als je al dat bijzondere werk bij elkaar ziet."

Inspiratie deed Marguerite onder andere op in de conceptstore en galerie Enfant Terrible op de Gouvernestraat dat ook onderdeel werd van de organisatie.Vanuit de stripwereld sloot Robert van der Kroft zich aan. Hij is betrokken bij het jaarlijkse stripkunstfestival Cross Comix en als striptekenaar bekend van Sjors en Sjimmie en Claire.

"Rotterdam is een echte stripstad. Maarten Toonder en Jan Kruis kwamen uit Rotterdam, maar ook een jonge aanstormende naam als Aimee de Jongh. De stripwereld is geen echte mannenwereld en we beconcurreren elkaar niet. Tijdens eerdere edities van Comics, Art & Beer liep iedereen hier gewoon rond. Een netwerkfunctie hoort er ook bij."

Robert kijkt uit naar de komende editie, de laatste voor de zomerstop. Hiervoor wist hij Martin Lodewijk te strikken, de 80-jarige Rotterdamse striptekenaar die vooral bekend is van de stripserie Agent 327.

"In mijn beginjaren tekende ik voor het stripblad Pep dat de voorloper was van Eppo. Martin Lodewijk was daar mijn art director en ik heb veel van hem geleerd. Dat hij nu komt maakt voor mij de cirkel wel rond."

Marguerite: "Er zijn dj's en we schenken speciaalbieren. We hebben twintig tafels beschikbaar die tot nu toe allemaal bezet waren. We raden dus aan om je van tevoren aan te melden als je werk wilt tonen. De middagen zijn heel succesvol. Het is een laagdrempelige bijeenkomst van liefhebbers en het toont hoezeer grafische kunst leeft onder met name jonge mensen. Het heeft een creatieve vibe waar ik helemaal blij van word."

Comics, Art & Beer, zondag 9 juni van 13.00 tot 17.00 in Rotown, aanmelden via comicsartbeer@rotown.nl. Zie ook www.rotown.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden